تانکر آب کیسهای چیست؟
مخزن آب تاشو که آن را با نامهای تانکر آب کیسهای و مخزن آب بالشتی نیز میشناسند، نوعی مخزن آب است که کاملاً منعطف است و میتوان آن را بهراحتی جمع کرد. ماده اولیه ساخت این تانکر، پلی وینل کلرید یا همان pvc است که نوعی پلیمر به شمار میرود. زمانی که این مخزن خالی است، میتوانید آن را تا کنید و در انبار نگه دارید. مخزن آب تاشو ظرفیتهای مختلفی را در بر میگیرد و کاربردهای زیادی دارد. در این مقاله از تانکرسازی رستاک به بررسی کامل مخزن آب بالشتی خواهیم پرداخت.
ویژگیهای مخزن آب تاشو
ویژگیهای ظاهری و مشخصات فنی مخزن آب تاشو بهگونهای است که بهراحتی میتوان تفاوت آن با سایر تانکرها را درک کرد. این تانکرها شبیه یک کیسه غیر شفاف و مقاوم هستند که آب را در خود ذخیره میکنند. جنس بدنه آنها نرم اما بسیار مقاوم است و میتوان آن را بر روی زمین یا زیر زمین نصب نمود.
زمانی که تانکر آب کیسهای خالی است، میتوانید آن را جمع کنید، مثل پارچه تا بزنید و در انبار نگه دارید. نمونههای کوچک این تانکر را میتوانید در حالی که پر از آب است، بهراحتی جابهجا کنید. برای مثال وقتی میخواهید به مسافرت بروید، میتوانید یک نمونه کوچک از این مخزن را تهیه کنید و در طول سفر به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز به آب، از آن استفاده کنید.
بر خلاف ظاهر این مخازن، آنها بههیچوجه یکبارمصرف نیستند و میتوان بهخوبی از آنها برای ذخیره و نگهداری آب در کاربردهای مختلف استفاده نمود.
کاربردهای مخزن آب بالشتی
مخازن آب کاربردهای زیادی دارند و برخی از آنها را فقط در موقعیتها و مکانهای خاص میتوان استفاده نمود. با این حال مخزن آب تاشو کاربردهای گستردهای دارد که برخی از آنها را میتوانید در لیست زیر مشاهده کنید:
- ذخیره و نگهداری آب برای آبیاری زمینهای کشاورزی
- نگهداری آب مورد نیاز دامداریهای صنعتی و صنایع پرورش طیور
- تأمین آب شرب مناطق مسکونی که به لولهکشی آب دسترسی ندارند
- تأمین آب برای مسافرتها
- نگهداری آب برای شرایط فوری و اضطراری نظیر عملیات امداد و نجات در هنگام وقوع بالای طبیعی و غیرطبیعی
- نگهداری آب برای آتشنشانی و اطفای حریق
- استفاده در بیمارستانها و مراکز درمانی
- استفاده در معادن و محلهای صعبالعبور
- تأمین آب مورد نیاز عملیات و پروژههای عمرانی و ساختمانی
- استفاده از مخزن آب تاشو در عملیات نظامی
- استفاده در مکانهای عمومی تفریحی و ورزشی نظیر سالنهای ورزشی
- قابل استفاده در برخی مدارس و ادارات
- مورد استفاده در تأسیسات صنعتی
- مخزن آب شرب در کشتیها و قایقهای مسافرتی و تجاری
- تأمین آب مورد نیاز در اردوگاه پناهندگان
- انتقال آب شرب به مناطق دوردست
- ذخیره مایعات مصرفی در صنایع غذایی
- ذخیره سازی آب باران و برف
- جمعآوری و جلوگیری از هدر رفت آبهای سطحی
- مدیریت فاضلاب بهصورت سپتیک تانک
بنابراین مخزن آب تاشو میتواند یکی از پرکاربردترین انواع تانکر آب به حساب بیاید. در ادامه مزایا و انواع مدلهای تانکر آب کیسهای را بررسی میکنیم. پس همچنان با تانکرسازی رستاک همراه باشید.
انواع تانکر آب کیسهای
بهطور کلی 5 نوع مخزن آب تاشو وجود دارد که هر یک را میتوان در محیطهای مختلف به کار برد. تفاوت این مخازن در محل و نحوه قرارگیری آنها است که در ادامه مشاهده خواهید کرد.
1. مخزن آب بالشتی سیار
این نوع تانکر نوعی مخزن آب قابل حمل برای انتقال آب به مناطقی است که با مشکل یا اختلال در شبکه آبرسانی مواجه شدهاند. شاید به این نکته فکر میکنید که چرا برای انتقال آب از تانکر آب ماشینی استفاده نمیکنند؟ پاسخ ساده است! مخزن آب تاشو میتواند از مکانهای صعبالعبور نیز عبور کند. این در حالی است که در برخی مناطق، ممکن است عبور تانکر آب ماشینی امکانپذیر نباشد. البته ظرفیت مخزن آب بالشتی سیار فقط از 500 تا 4000 لیتر است؛ زیرا مخازن بزرگتر را نمیتوان با اطمینان از سالم ماندن آنها عبور داد.
برای اینکه مخازن سیار به سلامت به مقصد برسند، به گوشههای آنها نگهدارنده گوشه مخزن اضافه میکنند.
2. مخزن آب بالشتی مستقر
مخازنی که بهصورت دائم در یک نقطه نصب میشوند، ظرفیتهای بیشتری دارند. این مخازن معمولاً میتوانند تا 10000 لیتر را نگهداری کنند. نمونههای بزرگتر آنها بهصورت سفارشی نیز قابل ساخت خواهد بود. برای نصب این مخازن ابتدا باید سطح زمین را از مواد و اشیاء تیز نظیر سنگریزهها پاک کنید. میتوانید بر روی زمین یک پارچه پهن کنید و بعد تانکر آب کیسهای را روی آن قرار دهید.
3. تانکر آب کیسهای عمودی
در مکانهایی که با کمبود فضا مواجه هستند، میتوانید از مخزن آب تاشو عمودی یا ایستاده استفاده کنید. ارتفاع این مخازن بیشتر از مخازن مستقر است اما سطح قاعده آن کوچکتر از آنها است. این مخازن شبیه یک ساک مسافرتی بزرگ هستند و توانایی ذخیره ظرفیتهای بالا را دارند.
4. تانکر آب کیسهای دیواری
اگر کمبود فضا بیشتر از آنچه در بخش 3 گفتیم باشد، میتوانید از مخزن آب تاشو دیواری استفاده کنید. این مخازن بیشتر شبیه مخازن مستقر هستند اما بهجای اینکه آنها را بر روی زمین نصب کنید، میتوانید آنها را روی دیوار نصب نمایید.
5. مخزن آب تاشو سپتیک
از مخزن آب بالشتی میتوان برای ذخیره پساب نیز استفاده کرد؛ زیرا این مخازن مقاومت خوبی در برابر خوردگی دارند. برای نصب سپتیک تانک، باید آن را در زیر زمین قرار دهید.
پیشنهاد مطالعه: مقاله مخزن آب پلی اتیلن | انواع تانکر آب پلی اتیلن و ویژگیهای آن
مزایا و معایب مخزن آب تاشو
در هنگام خرید هر نوع مخزن آب، توجه به مزایا و معایب آن برای تطبیق آنها با انتظارات خریدار ضروری است. از این رو در این بخش به بررسی مزایا و معایب مخزن آب تاشو میپردازیم.
مزایا
- نصب آسان: نصب تانکر آب کیسهای بسیار آسان است. تنها کافی است لولهها و شلنگها را به مخزن متصل نمایید.
- سبک و قابل حمل: وزن مخزن آب بالشتی بسیار کم است. بهطوری که یک نفر بهتنهایی میتواند آن را جمع کند و مانند یک تکه پارچه آن را تا بزند و برای نگهداری، به انبار و یا هر نقطه دیگری حمل کند.
- قیمت مناسب: قیمت مخازن آب ممکن است برخی از افراد را از خرید منصرف کند؛ اما مخزن آب تاشو قیمت بسیار پایینی دارد و هرکسی میتواند آن را تهیه نماید.
- سازگاری با کاربردهای مختلف: از این مخزن میتوانید در بسیاری از کاربردها استفاده کنید. چه بهصورت ثابت و چه بهصورت سیار. از این رو این مخازن میتوانند محبوبیت زیادی کسب کنند.
- انعطافپذیری: مخازن آب ممکن است در اثر ضربه بشکنند؛ اما مخزن آب تاشو بسیار انعطافپذیر است. بهطوری که ورود ضربه آسیبی به آنها نمیرساند. از طرفی قرارگیری وزن زیاد وری آن نیز مشکلساز نخواهد بود. میتوانید روی این مخزن بایستید؛ بدون اینکه مشکلی پیش بیاید.
- مقاومت در برابر خوردگی و زنگزدگی: همانطور که میدانید، مخزن آب تاشو از مواد پلیمری ساخته میشود و در برابر رطوبت مقاوم است. به عبارتی زنگ نمیزند و خورده نمیشود.
- عدم رشد جلبک: این مخازن معمولاً دارای رنگهای تیره هستند که از ورود نور به داخل تانکر جلوگیری میکنند؛ بنابراین آب داخل تانکر آب کیسهای جلبک نمیزند و کیفیت آب در این زمینه حفظ میشود.
- سازگاری با محیط زیست و قابل بازیافت: در هنگام اتمام عمر مفید مخزن آب تاشو، میتوانید آن را به چرخه بازیافت بسپارید. به این ترتیب آنها به طبیعت آسیب نمیرسانند و زبالههای غیر قابل بازیافت تولید نمیکنند.
علاوه بر این، مخزن تاشو مزایای زیر را نیز دارد:
- زیبایی
- صرفهجویی در فضا
- نصب سریع
- قابل استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف
- دوام خوب
- نگهداری آسان و راحت
- حمل راحت و آسان
معایب
در کنار مزایایی که برای این مخزن ذکر کردیم، معایبی نیز وجود دارد که لازم است به آنها توجه کنید:
- طول عمر کوتاه: این تانکرها طول عمر کمی دارند و نمیتوانند مانند مخازن پلی اتیلنی و فولادی عمر طولانی داشته باشند. البته این موضوع با قیمت پایینی که دارند قابل توجیه است.
- دشواری در تمیز کردن داخل آن: در تمامی مخازن آبی که در این سایت به آنها پرداختیم، روشهای شستشوی تانکرها را نیز بررسی و بیان نمودیم؛ اما مخزن آب تاشو شستشوی راحتی ندارد و بهسختی میتوان درون آنها را تمیز کرد.
- قابلیت ایجاد سوراخ در آن: این مخازن بسیار نرم و انعطافپذیر هستند؛ بنابراین ممکن است در برخورد با اشیاء تیز، سوراخ و یا پاره شوند.
- قابل اشتعال: این مخازن برخلاف مخازن فولادی، قابل اشتعال هستند و در صورتی که آنها را در مجاورت شعله قرار دهید، میسوزند و از بین میروند.
علاوه بر مواردی که در بالا ذکر نمودیم، مخزن آب تاشو معایب زیر را نیز دارد:
- عدم مقاومت بالا در برابر نور خورشید
- تخلیه دشوار
- عدم قابلیت نصب در همه مکانها
- عدم قابلیت نصب هر نوع اتصالات بر روی آن
ظرفیت تانکر آب کیسهای
مخزن آب تاشو دارای منعطفترین ظرفیتها است. بهطوری که از نمونههای 5 لیتری مسافرتی تا نمونههای 700000 لیتری را پوشش میدهد. مخازن بزرگتر برای نصب و مخازن کوچکتر برای انتقال هستند. توجه کنید که نباید مخازن بزرگ و پر از آب را جابهجا کنید. این کار در مورد هر مخزنی اشتباه است. حتی مخازن فولادی و پلی اتیلنی که مقاومت بالاتر دارند.
نحوه نصب
برای نصب مخزن آب تاشو بهصورت زمینی، ابتدا زمین را تمیز کنید و سنگریزهها و اشیای تیز را از آن دور نمایید. برای اطمینان بیشتر، پارچهای روی زمین پهن کنید و سپس مخزن را روی آن قرار دهید.
اطمینان حاصل کنید که در محیط نصب مخزن، حیوانات جونده مانند موش و خرگوش وجود نداشته باشد و یا امکان ورود آنها به این مکان فراهم نباشد. بهتر است اطراف تانکر را حصارکشی کنید تا از ورود حیوانات جونده بهطور کامل جلوگیری به عمل آید
اگر محل نصب تانکر در زمستانها با سرمای شدید روبهرو است، بهتر است شیرهای تانکر را عایقبندی کنید تا از یخزدگی آنها جلوگیری نمایید.
بهتر است مخزن آب تاشو را در فضای باز نصب کنید اما میتوانید در صورت نیاز، از آن بهعنوان سپتیک تانک نیز استفاده نمایید.
در صورتی که سطح خارجی تانکر آب کیسهای خیس است، روی آن راه نروید؛ زیرا امکان سرخوردن از آن وجود دارد.
برای نصب مخزن آب بالشتی بهصورت زیرزمینی یا سپتیک تانک، ابتدا باید زمین را حفر کنید. سپس تانکر را درون آن قرار دهید و اتصالات آن را نصب نمایید. در آخر سقف حفره را بپوشانید و آن را محکم کنید. توجه کنید که نباید روی فضایی که در آن مخزن را دفن کردهاید، مسایل سنگین قرار دهید. زیرا ممکن است سقف آن فروبریزد و به تانکر آسیب برساند.
قیمت مخزن آب بالشتی
از آنجایی که مخزن آب تاشو در ظرفیتهای متنوعی ارائه میشود، قیمت آنها نیز متفاوت است. هرچه حجم و ظرفیت مخزن بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. مخازن آب بالشتی تفاوتی در ماده اولیه و ضخامت بدنه ندارند، با این وجود ارائه یک لیست از قیمت برای تانکر آب کیسهای ممکن نیست. دلیل این امر عواملی نظیر نوسانات بازار و نوسانات قیمت ارز است.
با این حال برای استعلام قیمت هر نوع مخزن میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید. همچنین در صورتی که نیاز به مشاوره دارید، میتوانید با کارشناسان ما در این شرکت مشورت کنید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال سابقه در زمینه ساخت انواع تانکر آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به تمامی مشتریان عزیز خواهد بود. کافی است با شمارههای روی سایت تماس بگیرید.
جمعبندی و سخن پایانی
مخزن آب تاشو یک مخزن پلاستیکی است که قابلیت حمل آسان و نصب راحت را با وزن بسیار سبکی که دارد، فراهم میکند. این مخزن را میتوان پس از استفاده، مثل یک موکت و یا پارچه جمع کرد و تا زد. تانکر آب کیسهای از ظرفیت 5 لیتر تا 700000 لیتر را ذخیره میکند و از جنس pvc است. قیمت مخزن آب بالشتی پایین است و میتوان ظرفیتهای بالای آن را با قیمت مناسب خریداری نمود. برای خرید انواع تانکر میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
خیلی جالب بود!!!
نمیدونستم چنین مخزنی هم وجود داره!