مخزن پلی اتیلن قیفی یا مخروطی و 10 کاربرد آن

مخزن پلی اتیلن قیفی یا مخروطی و 10 کاربرد آن

مخزن پلی اتیلن مخروطی چیست؟

مخزن پلی اتیلن قیفی یا مخروطی نوعی مخزن پلی اتیلن است که به‌طور ویژه برای تخلیه آسان و کامل مایعات طراحی شده است. شیر تخلیه این مخازن در قسمت پایینی آن قرار دارد. بخش پایینی این مخزن شبیه به یک قیف است و خروج مایعات را تسهیل می‌کند. به‌خصوص مایعاتی که گرانروی بالاتری دارند. از این رو مخزن پلی اتیلن مخروطی کاربرد فراوانی در صنایع شیمیایی، کشاورزی، مواد غذایی و نیز ذخیره آب شرب دارد. در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی کامل و جامع مخزن پلی اتیلن قیفی خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های مخزن پلی اتیلن قیفی

مخزن پلی اتیلن قیفی ساختار جالب و منحصربه‌فردی دارد که ویژگی‌های زیادی برای آن به همراه می‌آورد. این مخزن می‌تواند. مایعات مختلف را به آسانی از دهانه قیف مانند خود خارج کند. حتی اگر مایعات مورد نظر، گران‌روی بالایی داشته باشند و به‌سختی حرکت کنند؛ یعنی حتی چسبناک‌ترین مایعات نیز می‌توانند به‌راحتی از قیف این مخزن عبور کنند و بیرون بریزند.

برای مثال لجن‌های تجمع یافته در کف برخی مخازن را به‌سختی می‌توان از آن‌ها خارج کرد؛ اما این مورد در مخزن پلی اتیلن مخروطی اتفاق نمی‌افتد و لجن‌ها به‌راحتی می‌توانند از قیف مخزن عبور کنند. از این رو می‌توان از این مخزن به‌عنوان مخزن ته‌نشینی نیز استفاده کرد. به عبارتی اگر می‌خواهید ماده‌ای را برای ته‌نشینی و جداسازی اجزای ته‌نشین شده استفاده کنید، مخزن پلی اتیلن قیفی همان چیزی است که احتیاج دارید.

از دیگر ویژگی‌های مخزن پلی اتیلن مخلوطی، وجود پایه است. پایه‌ها مخزن را روی خود نگه می‌دارند و فاصله‌ای بین مخزن و زمین ایجاد می‌کنند تا دسترسی به دریچه یا شیر خروجی را امکان‌پذیر سازند. این فاصله به‌اندازه‌ای است که افراد بتوانند به‌راحتی به مخزن دسترسی پیدا کنند.

ویژگی دیگری که می‌تواند کاربردهای مخزن پلی اتیلن قیفی را افزایش دهد، تنوع در زاویه قیف است. این قیف‌ها در 4 زاویه مختلف تولید می‌شوند. از این رو می‌توانند خروج انواع مواد را تسهیل کنند. برای مثال وجود این تنوع در شیب قیف‌ها، استفاده از مخزن پلی اتیلن مخروطی را در ذخیره غلات، حبوبات، علوفه دام‌ها و مواد کشاورزی دیگر امکان‌پذیر نموده است. به این ترتیب می‌توان از این مخازن در ذخیره سازی مواد غذایی خشک نیز استفاده کرد.

اجزای مخزن مخروطی

مخزن پلی اتیلن مخروطی دارای 4 جزء اصلی و فرعی است که عملکرد مخزن را تکمیل می‌کنند. در ادامه این اجزا و کاربرد هر یک را به‌طور کامل بررسی می‌کنیم.

1. مخزن

مخزن یا تانکر، همان ظرفی است که مواد مختلف را در خود نگهداری می‌کند. این جزء از پلی اتیلن ساخته می‌شود و ظرفیت‌های مختلفی دارد.

دریچه ورودی مخزن که با استفاده از آن می‌توان مخزن را پر کرد، در قسمت بالای تانکر قرار دارد و دریچه یا شیر خروجی، در بخش پایینی آن است.

مخزن پلی اتیلن قیفی از پلیمر پلی اتیلن تولید می‌شود. پلی اتیلن ماده‌ای سبک با قیمت مناسب است و می‌تواند طیف وسیعی از مواد را نگهداری نماید؛ بدون اینکه واکنشی نشان دهد. از ویژگی‌های مخازن پلی اتیلن می‌توان به مقاومت دمایی و مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی اشاره کرد.

2. قیف

قیف مخزن پلی اتیلن، همان جزئی است که می‌تواند مایعات را به سمت خروج هدایت کند. این شیب هرچه تندتر باشد، سرعت خروج مواد را بیشتر می‌کند. زاویه قیف یا مخروط می‌تواند به‌صورت 5 درجه، 15 درجه، 30 درجه، 45 درجه و یا 60 درجه باشد. البته این شیب باید کاملاً متناسب با ماده‌ای باشد که قرار است در مخزن پلی اتیلن قیفی ذخیره کنید. هرچه مایعات گران‌روی بیشتری داشته باشند، لازم است شیب قیف هم بیشتر باشد. شیر خروجی مخزن یا دریچه خروجی نیز در قسمت پایین قیف قرار دارد.

3. پایه

مانند مخزن هوایی، مخزن پلی اتیلن قیفی نیز دارای پایه است؛ اما ارتفاع این پایه نسبت به ارتفاع پایه مخزن هوایی بسیار کم است. به‌طوری که کاربران به‌راحتی می‌توانند به مخزن دسترسی پیدا کنند. بدون اینکه نیازی به نردبان وجود داشته باشد.

4. میکسر یا همزن

در بسیاری از کاربردها، لازم است مخزن پلی اتیلن قیفی مجهز به یک همزن باشد. این در صورتی است که در عملکرد مخزن، علاوه بر ذخیره سازی، نیاز به اختلاط نیز وجود داشته باشد. این در حالی است که ذخیره سازی آب و مواد ساده نیازی به همزن ندارد.

روش تولید مخزن قیفی

مخزن پلی اتیلن قیفی را به روش قالب‌گیری چرخشی می‌سازند. در این روش، یک قالب وجود دارد که پودر پلیمر مورد نظر را درون آن می‌ریزند و آن را درون کوره قرار می‌دهند. قالب در کوره در دو محور عمود بر هم شروع به چرخش می‌کند. این عمل تا زمانی ادامه دارد که پودر پلیمر کاملاً ذوب شود و به‌صورت یکنواخت، سطح داخلی قالب را بپوشاند.

در این حالت، قالب را از کوره به اتاق سرد منتقل می‌کنند. این در حالی است که عمل چرخش همچنان ادامه دارد تا مخزن درون قالب به مرحله انجماد برسد. در این مرحله، قالب را باز می‌کنند و مخزن پلی اتیلن قیفی را به کمک رهاساز از درون آن بیرون می‌آورند.

مخزن پلی اتیلن مخروطی

پیشنهاد مطالعه: مقاله مخزن آب پلی اتیلن | انواع تانکر آب پلی اتیلن و ویژگی‌های آن

کاربردهای مخزن مخروطی یا زوک

مخزن پلی اتیلن قیفی که به آن زوک نیز می‌گویند، برای ذخیره سازی انواع مایعات و حتی جامداتی نظیر غلات و حبوبات کاربرد دارد؛ اما اگر می‌خواهید فهرستی از کاربردهای مخزن پلی اتیلن مخروطی را ببینید و آن‌ها را بررسی کنید، فهرست زیر می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند. این کاربردها عبارت است از:

  1. استفاده در صنایع غذایی و دارویی
  2. ذخیره آب آشامیدنی
  3. استفاده در مهندسی فرآیند و کاربردهایی که نیاز به همزن برای اختلاط مواد مختلف دارند
  4. استفاده در صنایع رنگ، رزین و موارد مشابه
  5. استفاده در صنعت تصفیه فاضلاب
  6. ذخیره و نگهداری غلات
  7. کمک به تصفیه سوخت‌های زیستی
  8. نگهداری خوراک دام‌ها و محصولات کشاورزی
  9. کمک به ته‌نشینی موادی که در مایعات وجود دارند و خروج آن‌ها از قیف
  10. مورد استفاده در پرورش ماهی و دیگر آبزیان
  11. و…

بنابراین کاربرد مخزن پلی اتیلن قیفی گسترده است و در مواقع بسیاری می‌توان از آن استفاده نمود. اگر شما هم به این مخزن نیاز دارید، می‌توانید برای سفارش آن با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.

مزایا و معایب

هر تانکری مزایایی دارد که ممکن است موجب تمایز و تفاوت آن از دیگر تانکرها باشد. در این بخش قصد داریم مزایا و معایب مخزن پلی اتیلن قیفی را بیان کنیم. ابتدا مزایا را بیان می‌نماییم و در ادامه به معایب می‌پردازیم. مزایای این تانکر عبارت است از:

  • قابیلت ذخیره سازی انواع مایعات
  • قابیلت ذخیره تولیدات کشاورزی
  • قابلیت ذخیره علوفه دام‌ها
  • قابلیت ساخت به‌صورت بهداشتی
  • مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی
  • طول عمر خوب
  • قیمت به‌صرفه
  • امکان ساخت به‌صورت تک لایه، دولایه و سه لایه
  • نصب آسان
  • سرعت تخلیه بالاتر نسبت به سایر مخازن
  • عدم ایجاد رسوب در کف تانکر

اگر این موارد می‌تواند انتظارات شما را برآورده کند، به این معنی است که مخزن پلی اتیلن قیفی، همان مخزنی است که شما به آن احتیاج دارید و بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

معایب مخزن پلی اتیلن مخروطی به شرح زیر است:

  • امکان شکستن در برابر ضربات سنگین
  • قابل اشتعال
  • کاهش طول عمر بر اثر قرارگیری مداوم و طولانی مدت در برابر نور مستقیم خورشید
  • امکان بروز جلبک در صورت قرارگیری مخزن پلی اتیلن قیفی حاوی آب در مقابل آفتاب

برای جلوگیری از این معایب می‌تواند محل نصب این مخزن را با توجه به ویژگی‌های آن در نظر بگیرید و آن را به دور از مواد آتش‌زا، دور از نور خورشید و دور از ورود ضربه نصب نمایید.

حجم و ظرفیت مخزن پلی اتیلن قیفی

حجم مخزن یکی از موارد مهم و تعیین کننده در خرید انواع تانکر است. هرچه حجم بیشتر باشد، قابلیت ذخیره سازی بیشتر است. مخزن پلی اتیلن قیفی در حجم‌ها و ظرفیت‌های مختلفی تولید می‌شوند. این ظرفیت‌ها از موارد 250 لیتری تا موارد 10000 لیتری را پوشش می‌دهد. قیمت مخزن پلی اتیلن مخروطی نیز بر اساس حجم و ماده‌ای که در آن ذخیره می‌کنید محاسبه می‌شود. برای سفارش حجم بیشتر و یا مشورت در جهت مخزن مناسب خود، می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

روش نصب مخزن مخروطی

برای نصب مخزن پلی اتیلن مخروطی ابتدا باید محل مناسب را انتخاب کنید. این مکان نباید دارای شیب و یا سطح ناهموار باشد. همچنین محل نصب باید از مواد آتش‌زا، حرارت و نور مستقیم خورشید دور باشد.

نصب مخزن پلی اتیلن مخلوطی آسان است. به‌طوری که لازم است پایه را در محل مورد نظر نصب کنید و مخزن را روی آن قرار دهید. اگر درون مخزن خود آب ذخیره می‌کنید، کافی است اتصالات و لوله‌های ورودی و خروجی را متصل نمایید. سپس مخزن را به کار بیندازید و بررسی کنید که آیا تانکر به‌درستی کار می‌کند یا خیر. در صورتی که مخزن را برای ذخیره مواد جامد خریداری می‌کنید، نیازی به نصب لوله‌های ورودی نخواهید داشت.

نکات مهم جهت نصب و نگهداری صحیح

برای اینکه مخزن پلی اتیلن قیفی شما به‌خوبی کار کند و طول عمر آن افزایش پیدا کند، لازم است نکاتی را که در این بخش ارائه می‌دهیم، رعایت نمایید. این نکات به شرح زیر است:

  • مخزن را در برابر ضربه، نور مستقیم خورشید و در مجاورت با مواد مشتعل یا مواد آتش‌زا نصب نکنید.
  • هرگز اجازه ندهید کسی به تانکر ضربه وارد کند و یا اشیای تیز و برنده را به آن نزدیک کند.
  • مخزن پلی اتیلن مخروطی را به‌صورت دوره‌ای و منظم بازرسی نمایید و هرگونه ترک، نشتی و شکستگی را به‌سرعت رفع نمایید.
  • مخزن را به‌صورت دوره‌ای و منظم شستشو دهید. به‌خصوص زمانی که آب و مایعات خوراکی را در آن ذخیره می‌کنید.
  • هرگز مخزن پر را جابه‌جا نکنید.

توجه به نکات بالا می‌تواند به افزایش طول عمر مفید مخزن پلی اتیلن قیفی کمک کند.

جمع‌بندی و سخن پایانی

در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی مخزن پلی اتیلن قیفی و کاربردهای آن پرداختیم. طراحی این مخزن به‌گونه‌ای است که عمل تخلیه مواد را تسهیل می‌کند و آن را سرعت می‌بخشد. از جمله مزایای مخزن پلی اتیلن مخروطی می‌توان به عدم ایجاد رسوب، قیمت مناسب و وزن کم اشاره کرد. برای خرید این مخزن و یا هر نوع تانکر دیگر، می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال سابقه در زمینه ساخت انواع تانکر، آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به تمامی مشتریان عزیز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up