مخزن چهار لایه چیست؟
مخزن آب چهار لایه، نوعی مخزن پلی اتیلن برای ذخیره آب است که بهجای یک لایه، از 4 لایه تشکیل شده است. این مخزن میتواند در برابر شرایط آب و هوایی شدید مقاومت کند و آب درون خود را ثابت نگه دارد. ما در مقالات پیشین ذکر کردیم که مخازن 3 لایه و 4 لایه فرق چندانی با یکدیگر ندارند. پس چرا نیاز به تولید این مخازن داریم؟ در این مقاله از تانکر سازی رستاک قرار است به این سؤال و دیگر سؤالات پاسخ دهیم و مخزن 4 لایه را بهطور کامل بررسی نماییم.
ساختار لایهها در مخزن آب چهار لایه
مخزن آب چهار لایه، دارای 4 لایه با رنگها و کارکردهای متفاوت است. هر یک از این لایهها به دلیل خاصی در این مخزن قرار گرفتهاند. درونیترین لایه که معمولاً به رنگ آبی است، دارای خاصیت آنتی باکتریال است. بیرونیترین لایه نیز معمولاً از مستربچ سفیدرنگ تهیه میشود.
بین این دو لایه، دو لایه دیگر قرار دارد. یکی به رنگ سفید و دیگری به رنگ مشکی. لایه مشکیرنگ مانع از عبور نور خورشید به درون تانکر میشود. این کار به جلوگیری از رشد جلبکها کمک میکند. لایه سفید درونی نیز در حقیقت یک لایه اضافی است و کاربرد آن، محافظت بیشتر از مخزن است.
اگر بخواهیم مخزن آب چهار لایه را بهطور ساده تعریف کنیم، باید بگوییم که این مخازن همان تانکرهای سه لایه هستند که یک لایه فوم عایق حرارت به آنها اضافه شده است. این لایه اضافی کمک میکند تا دمای مایعات درون مخزن در هر شرایطی ثابت بماند. حتی در شرایط شدید آب و هوایی.
با این تعریف، در هنگام خرید باید دقت نمایید که حتماً مخزن آب چهار لایه تهیه کنید؛ زیرا برخی از فروشندگان، مخزن سه لایه را بهعنوان مخزن 4 لایه به فروش میرسانند. برای اینکه در دام این افراد نیفتید، حتماً پیش از خرید، مخزن را بررسی کنید. این بررسی بسیار ساده است. کافی است درب مخزن را باز کنید و از بالا داخل آن را ببینید. اگر لایه فوم برای شما قابل مشاهده بود، به این معنی است که مخزن مورد نظر، 4 لایه است. در غیر این صورت، مخزن 3 لایه است.
کاربرد مخزن 4 لایه
کاربرد اصلی مخزن 4 لایه، ذخیره و نگهداری آب شرب است. این مخزن میتواند در محیطهای مختلفی نظیر ساختمانها، مکانهای صنعتی و کارگاهی، باغها، مزارع و شیلات، آب شرب و مورد نیاز افراد را ذخیره کنند. مخزن آب چهار لایه به دلیل ساختاری که دارد، طعم آب را حفظ میکند و آن را تغییر نمیدهد. البته میتوان از این مخزن در صنایع نیز استفاده کرد.
دیگر کاربردهای مخزن آب چهار لایه عبارت است از:
- ذخیره انواع سوخت نظیر گازوئیل
- نگهداری انواع اسیدها
- ذخیره طولانی مدت آب و مواد غذایی
- ذخیره طولانی مدت مواد دارویی
- نگهداری آب برای آبیاری باغ
- استفاده در حوضچههای شیلات و پرورش ماهی برای جلوگیری از رشد باکتریها
- و…
بهطور کلی هر زمان نیاز به ذخیره آب بدون تبادل دما داشته باشید، میتوانید از مخزن آب چهار لایه استفاده کنید.
تفاوتهای مخزن آب پلی اتیلن چهار لایه با دیگر انواع مخازن
همانطور که پیش از این نیز بیان کردیم، این مخازن از لایههای متعددی تشکیل شده است. تفاوتی که این مخزن با دیگر مخازن و تانکرها دارد، نحوه نگهداری از مایعات است. به عبارتی مخزن 4 لایه مایعات را کاملاً بدون تغییر نگهداری میکند. تا جایی که حتی دمای آب نیز غیر قابل تغییر است؛ زیرا دارای عایق حرارتی است و اجازهی تبادل دما با محیط بیرون را نمیدهد.
از طرفی این مخازن یک محیط کاملاً بهداشتی برای مایع درون خود ایجاد میکنند. به عبارتی وقتی مایعات را درون این تانکر ذخیره میکنید، دیگر خیالتان بابت بهداشت آن راحت خواهد بود.
سؤالی که بسیاری از خریداران و سفارشدهندگان میپرسند این است که آیا تعداد لایههای بیشتر، استحکام بیشتری برای مخازن به وجود میآورند؟ پاسخ این پرسش منفی است. افزایش تعداد لایهها نهتنها استحکام را افزایش نمیدهد، بلکه آن را کاهش میدهد؛ اما مسئله این است که برای رعایت بهداشت، این امر اجتنابناپذیر است.
به عبارت سادهتر، مخزن پلی اتیلن تک لایه از تمامی مخازن مستحکمتر است؛ اما اشکالی که دارد این است که این مخزن به اندازه کافی بهداشتی نیست؛ زیرا جلبکها درون آن رشد پیدا میکنند و بهداشت آب را به خطر میاندازند. این در حالی است که مخزن آب چهار لایه جلبک نمیزند و کاملاً بهداشتی است. با این حال قدرت بدنه آن در برابر ضربه کم است و باید از آن مراقبت کنید.
پیشنهاد مطالعه: مقاله مخزن آب پلی اتیلن | انواع تانکر آب پلی اتیلن و ویژگیهای آن
انواع مخزن 4 لایه
تمامی مخازن 4 لایه از جنس پلی اتیلن هستند؛ اما شکل ظاهری آنها با یکدیگر متفاوت است و میتوان آنها را در مکانهای مختلفی نصب نمود. انواع مخزن آب چهار لایه عبارت است از:
- مخزن 4 لایه افقی: مخزن پلی اتیلن افقی نوعی مخزن است که به شکل یک استوانه خوابیده روی زمین قرار میگیرد. معروفترین مخزن افقی، مخزن پلی اتیلن بیضی است که کاربردهای فراوانی دارد و ظرفیتهای متنوعی را پوشش میدهد. انواع این مخزن را میتوان در مکانهای مختلفی نصب نمود.
- مخزن 4 لایه عمودی: مخزن پلی اتیلن ایستاده یا عمودی، استوانهای است که بهصورت عمودی روی زمین قرار میگیرد. این مخازن نیز ظرفیتهای زیادی دارند و فشار بهتری برای خروج مایعات تأمین میکنند.
- مخزن آب چهار لایه مکعبی یا کتابی: مخزن پلی اتیلن کتابی که به آن اسلیم تانک نیز میگویند، نوعی تانکر باریک است که امکان نصب در مکانهای باریک نظیر راهروها را فراهم میکند. این مخازن ظرفیتهای کمی دارند و برای نصب در ساختمانهای مسکونی و اداری بسیار مناسب هستند.
- مخزن 4 لایه قیفی: مخزن پلی اتیلن قیفی نوعی مخزن است که در قسمت زیرین آن و بخش خروجی تانکر، یک قیف دارد. این قیف کمک میکند سرعت خروج مایعات بیشتر شود. از مخزن پلی اتیلن قیفی یک لایه و چند لایه برای ذخیره مایعات با گرانروی بالا استفاده میکنند.
- مخزن 4 لایه نیسانی: مخزن آب چهار لایه نیسانی برای انتقال آب به مناطق دوردست کاربرد دارد. این مخزن، آب شرب مورد نیاز مناطق مختلف را تأمین میکند و لازم است که بهصورت چند لایه و کاملاً بهداشتی تولید شود. ظرفیت مخزن پلی اتیلن نیسانی تا 2000 لیتر است.
تمامی این مخازن را میتوان بهصورت مخزن آب چهار لایه تهیه نمود تا بهداشت هرچه بیشتر برای آب فراهم گردد.
ویژگیها، مزایا و معایب مخزن پلی اتیلن چهار لایه
مخزن آب چهار لایه به دلیل ساختار منحصربهفردی که دارد، ویژگیها و مزایایی دارد که سایر مخازن از آن بیبهره هستند. تأمین بهداشت آب بهصورت قوی، عملکرد خوب بهعنوان یک مخزن دارای عایق حرارتی و طول عمر مفید بالا از ویژگیهای مخزن آب چهار لایه است. در ادامه فهرستی از دیگر مزایا و ویژگیهای این مخزن را مشاهده میکنید.
- قیمت مناسب
- وزن کم
- طول عمر بالا
- انعطافپذیری در طراحی و قرارگیری در مکانهای مختلف
- بدون ایجاد خوردگی و زنگزدگی
- تولید بهصورت سفارشی
- مقاوم در برابر اشعه فرابنفش
- ضد جلبک
- آنتی باکتریال
- حفظ دمای آب حتی در شرایط سخت آب و هوایی
- نصب سریع و آسان
- نیاز به تعمیر و نگهداری کم
- قابل تولید از 55 لیتر تا 20000 لیتر
- دارای نشان ملی استاندارد
بنابراین مخزن آب چهار لایه میتواند بسیاری از انتظارات خریداران را پاسخگو باشد. برای خرید و سفارش مخزن 4 لایه میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.
مخزن 3 لایه بخریم یا چهار لایه؟
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، مخزن آب چهار لایه در بسیاری از ویژگیها شبیه به مخزن پلی اتیلن سه لایه است؛ اما یک تفاوت بین این دو وجود دارد که آنها را از یکدیگر متمایز میکند. این ویژگی همان لایه فوم است که کمک میکند آب دمای خود را حتی در شرایط بسیار سخت آب و هوایی حفظ کند.
بنابراین اگر این مخزن را در منطقه بسیار سرد نصب کنید، آب درون آن یخ نمیزند. اگر هم در منطقه بسیار گرم اقدام به نصب مخزن پلی اتیلن چهار لایه کنید، باز هم آب درون آن گرم نمیشود. فقط کافی است در مناطق سردسیری، لولههای منتهی به مخزن را عایق پیچی کنید.
نکات مهم خرید و نگهداری مخزن پلی اتیلن چهار لایه
پیش از اینکه اقدام به خرید مخزن آب چهار لایه نمایید، ابتدا باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید.
- رنگ داخلی مخزن 4 لایه، نشاندهنده آنتی باکتریال بودن یا نبودن آن نیست. برخی افراد گمان میکنند رنگ آبی درون مخزن به معنی آنتی باکتریال بودن آن است. حال آنکه این گمان درست نیست و برای پی بردن به آنتی باکتریال بودن مخزن، باید مشخصات فنی آن را بررسی کنید.
- زمانی که نیاز به نگهداری آب در شرایط آب و هوایی سخت دارید، از مخزن آب چهار لایه استفاده کنید. در غیر این صورت، مخزن سه لایه کفایت میکند.
- اگر قرار است مخزن را در فضای باز نصب کنید، بهتر است برای آن یک سایهبان قرار دهید. این کار طول عمر مفید مخزن 4 لایه را افزایش میدهد.
- در هنگام نصب، حتماً سطح زیرین مخزن را کاملاً تمیز، محکم و مسطح کنید.
- مخزن خود را بهصورت دورهای و منظم بازرسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه مشکل، فوراً آن را برطرف نمایید.
- مخزن آب چهار لایه را بهصورت دورهای و منظم بشویید؛ زیرا بهمرور زمان در کف مخزن رسوبات تهنشین میشوند و نیاز به شستشو دارند. این کار بهداشت آب درون تانکر را تضمین میکند.
- مخزن را در مجاورت با مواد آتشزا، مواد مشتعل و حرارت نصب نکنید.
- اجازه ندهید به تانکر ضربه وارد شود؛ زیرا این مخازن تحمل ورود ضربات سنگین را ندارند.
مجموع این نکات میتواند به در نگهداری بهتر و طول عمر بیشتر تانکر کمک کند.
قیمت مخزن آب چهار لایه
زمانی که میخواهید یک مخزن آب چهار لایه تهیه کنید، اطلاع از قیمت میتواند تأثیر مستقیمی بر روی انتخاب شما بگذارد. با این حال، قیمت این تانکر تحت تأثیر عوامل مختلفی است. این عوامل عبارت است از:
- حجم مخزن: هرچه حجم مخزن آب چهار لایه بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.
- شکل ظاهری: مخازن پلی اتیلن را به شکلهای مختلفی میتوان ساخت. اینکه شکل ظاهری مد نظر شما کدام یک از اشکال موجود باشد، میتواند قیمت نهایی را تحت تأثیر قرار دهد.
- مکان نصب و قرارگیری: اگر قرار است مخزن را بهصورت هوایی یا زمینی نصب کنید، باید بدانید که شرایط ارتفاع میتواند مخزن را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین قابل حمل بودن نیز ویژگیهای منحصربهفردی را میطلبد؛ بنابراین مکان نصب روی نحوه ساخت مخزن ذخیره سازی و قیمت نهایی تأثیرگذار است.
- کیفیت ساخت: هرچه کیفیت ساخت بیشتر باشد، طول عمر تانکر بیشتر خواهد بود؛ بنابراین طبیعی است که کیفیت بهتر، قیمت بیشتری را پیشنهاد دهد.
- کیفیت مواد اولیه: استفاده از مواد اولیه نامرغوب میتواند قیمت ارزانتری را به مشتری ارائه دهد؛ اما چنین تانکری طول عمر خوبی نخواهد داشت و زودتر از آنچه فکرش را میکنید، عمر مفید خود را از دست میدهد؛ بنابراین مواد اولیه باکیفیتتر، قیمت بالاتری خواهند داشت.
در کنار این موارد، خرید مستقیم و بدون واسطه از تانکر سازی، میتواند قیمت را کاهش دهد. در حالی که کیفیت همچنان بالا است. برای خرید مخزن آب چهار لایه میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.
جمعبندی و سخن پایانی
در این مقاله از تانکر سازی رستاک، مخزن آب چهار لایه را بررسی کردیم. این تانکر برای ذخیره آب و مواد غذایی بهصورت طولانی مدت و در شرایط سخت آب و هوایی کاربرد دارد. مشابه سایر مخازن پلی اتیلن، مخزن 4 لایه نیز دارای دوام و کیفیت خوب، قیمت مناسب، نصب آسان و مقاومت خوب در برابر خوردگی و زنگزدگی است. چنانچه شما هم به یک تانکر برای ذخیره آب و یا سایر مواد نیاز دارید، میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال سابقه در زمینه ساخت انواع تانکر، آماده ارائه خدمات و نیز مشاوره رایگان به تمامی مشتریان عزیز است.