منبع سه لایه چیست؟ راهنمای جامع خرید مخزن سه لایه پلی اتیلن

منبع سه لایه چیست؟ راهنمای جامع خرید مخزن سه لایه پلی اتیلن

مخزن سه لایه پلی اتیلن چیست؟

منبع سه لایه نوعی مخزن پلی اتیلن است که جنس ماده اولیه آن، پلیمر پرکاربردی به نام پلی اتیلن است و به همین جهت، ویژگی‌ها و مزایای بسیار زیادی دارد. همان طور که در گذشته ویژگی‎ها، مزایا و کاربردهای انواع مخزن پلی اتیلن را معرفی و بررسی نموده‌ایم، در این مقاله از تانکرسازی رستاک، قصد داریم به بررسی مخزن سه لایه پلی اتیلن بپردازیم.

ویژگی‌های منبع سه لایه

منبع سه لایه، از سه لایه مختلف تشکیل شده است که هر لایه، یکی از وظایف اصلی این مخزن را بر عهده دارد. قرارگیری این سه لایه در کنار هم، کمک می‌کند تا این تانکر از انواع آلودگی‌ها و نفوذ آن به داخل تانکر محفوظ بماند. همچنین این لایه‌ها مانع نفوذ نور به داخل تانکر می‌شوند و به این ترتیب، از ایجاد جلبک در داخل مخزن جلوگیری می‌کنند. از این رو، مخزن سه لایه پلی اتیلن، تانکر خوبی برای ذخیره آب آشامیدنی به حساب می‌آید.

از طرفی وجود چند لایه در کنار هم باعث ایجاد عایق در تانکر می‌شود. به همین دلیل، این تانکر به نوعی عایق است و در سرمای زیاد و یا گرمای شدید، دمای مایع درون آن تقریبا تغییری نمی‌کند و از افزایش و کاهش دما در امان خواهد بود.

از دیگر ویژگی‌های مخزن پلی اتیلن سه لایه، احتمال نشت کمتر مایعات است. این مخازن سه لایه‌ی مجزا دارند که در صورت آسیب هر یک، دیگری از نشت مایعات جلوگیری می‌کند. این امر، از آلودگی محیط و مایع پیشگیری به عمل می‌آورد که ویژگی مثبت دیگری به شمار می‌آید.

بسیاری از مخازن را باید در مکان خاصی نصب نمود تا از آسیب‌های احتمالی در امان باشند. این در حالی است که منبع سه لایه این مشکل را ندارد و در بسیاری از مکان‌ها می‌توان آنها را نصب نمود؛ بدون اینکه جای نگرانی از آسیب وجود داشته باشد.

از آنجایی که مخزن پلی اتیلن سه لایه دارای پیچیدگی ساختاری بیشتری است، برای کاربردهایی که نیاز به ایمنی بیشتری دارند، مناسب‌تر است و اطمینان بیشتری را نیز فراهم می‌کند.

مشخصات لایه‌ها

گفتیم که منبع سه لایه دارای سه لایه مجزا است. هر یک از این لایه‌ها، کارکردها و کاربردهای خاص خود را دارند و وظیفه به خصوصی را بر عهده می‌گیرند.

اولین و بیرونی‌ترین لایه، معمولاً به رنگ سفید است و وظیفه مقاومت در برابر اشعه فرابنفش را بر عهده دارد. این لایه که از پلی اتیلن با چگالی بالا ساخته می‌شود، با رنگ سفید خود، مانع جذب نور به داخل تانکر می‌شود و در نتیجه، از ایجاد حرارت و جلبک در آب جلوگیری می‌کند. رنگ و ضخامت این لایه را می‌توان بر اساس نظر و سلیقه مشتری تغییر داد.

لایه دوم که در میان دو لایه داخلی و بیرونی قرار می‌گیرد، لایه میانی نام دارد و معمولاً چگالی آن کمتر از لایه بیرونی است. این لایه، دومین فیلتر نوری منبع سه لایه است. علاوه بر این کارکرد، وظیفه دیگری نیز بر عهده این لایه است که عبارت است از استحکام ساختاری مخزن پلی اتیلن سه لایه و افزایش مقاومت در برابر عواملی مانند ضربه. رنگ لایه میانی معمولاً مشکی است.

لایه سوم یا لایه داخلی، معمولاً از جنس پلی اتیلن با چگالی بالا است و ارتباط مستقیم با موادی دارد که قرار است در تانکر ذخیره کنید. این لایه با توجه به اینکه از جنس پلی اتیلن است، هیچ گونه تاثیری در کیفیت مایعات ندارد و در برخورد با مایعات کاملا بی‌اثر است. به عبارت دیگر، این لایه، رنگ، بو، مزه و کیفیت مایعات را تغییر نمی‌دهد. در حقیقت، کاربرد اصلی این لایه نیز همین است که موارد ذخیره شده را از هرگونه بو و تغییر طعم حفظ کند.

وجود این سه لایه در کنار هم، مخزن پلی اتیلن سه لایه را می‌سازد و محصولی را به وجود می‌آورد که محبوبیت و کیفیت بالایی دارد و می‌توان از آن در محیط‌ها و کاربردهای مختلف استفاده نمود.

کاربردهای مخزن پلی اتیلن سه لایه

منبع سه لایه به خاطر ساختار منحصربه‌فرد خود، در محیط‌های مختلفی قابلیت استفاده دارد و مواد مختلفی را می‌توان در آن ذخیره کرد. ویژگی مهم این مخزن، عدم نفوذ نور به درون آن است که آن را برای ذخیره آب در محیط‌هایی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارد، مناسب می‌کند؛ بنابراین اگر قصد ذخیره آب در فضای باز و بدون سایه‌بان را دارید، مخزن سه لایه پلی اتیلن گزینه بسیار مناسبی است. سایر کاربردهای این مخزن عبارت است از:

  1. ذخیره آب آشامیدنی
  2. ذخیره مایعات شیمیایی
  3. مناسب برای استفاده در داروسازی
  4. کاربرد در صنایع پتروشیمی
  5. ذخیره مواد در صنایع غذایی
  6. استفاده در صنعت خودرو سازی
  7. ذخیره الکل‌های صنعتی و بهداشتی
  8. استفاده در صنعت آب و فاضلاب
  9. ذخیره سوخت
  10. استفاده در صنعت کشاورزی
  11. ذخیره غلات
  12. ذخیره خوراک دام و طیور

بنابراین می‌توان گفت مخزن پلی اتیلن سه لایه کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف دارد و تقریبا در همه جا قابل استفاده و کاربردی است. در صورتی که قصد خرید منبع سه لایه را دارید، می‌توانید با تماس با تانکرسازی رستاک، به صورت مستقیم آن را از تولیدکننده خریداری نمایید و یا مخزن مناسب خود را سفارش دهید.

راهنمای جامع خرید مخزن سه لایه پلی اتیلن

پیشنهاد مطالعه: مقاله مخزن آب چهار لایه – ۱۴ ویژگی مخزن ۴ لایه و کاربردهای آن

مزایا و معایب مخزن سه لایه پلی اتیلن

هر یک از مخازن، مزایا و معایب به خصوصی دارند که در حقیقت تعیین کننده مناسب بودن یا نبودن آن برای پروژه‌های مختلفی است که افراد قصد استفاده از آن تانکر را در آن دارند. در این بخش از تانکرسازی رستاک، به بررسی مزایا و معایب مخزن سه لایه پلی اتیلن خواهیم پرداخت. این مزایا عبارت است از:

  • وزن سبک علی رغم تعداد لایه‌های مختلف
  • قیمت مناسب با توجه به تعداد لایه‌های مختلف
  • عدم نفوذ نور در داخل تانکر سه لایه و عدم ایجاد آلودگی‌هایی مانند جلبک
  • ضد اشعه فرابنفش
  • عدم تغییر ماهیت و کیفیت مواد درون منبع سه لایه
  • قابل استفاده در فضاهای باز، گرمسیر و سردسیر
  • ساختار یکپارچه و بدون درز
  • عایق‌بندی دمایی
  • نصب آسان و راحت
  • مقاوم در برابر خوردگی و سایش
  • آنتی باکتریال (عدم نفوذ آلودگی، بخار، گاز، نور و… در داخل تانکر به دلیل ساختار چند لایه آن)
  • قابلیت ذخیره آب و انواع مایعات اعم از شیمیایی، بهداشتی، سوخت و…
  • ضد نشت
  • دارای استحکام بالا

وجود این مزایا، منبع سه لایه را به یک تانکر محبوب در بین انواع تانکرها تبدیل می‌کند و استفاده از آن را در مکان‌ها و کاربردهای مختلف ممکن می‌سازد.

در کنار وجود مزایای زیاد، این مخزن معایبی نیز دارد که لازم است قبل از خرید، به آن‌ها توجه نمایید. این معایب عبارت است از:

  1. پیچیدگی در تعمیر به دلیل وجود لایه‌های مختلف
  2. قیمت بیشتر در مقایسه با مخزن تک لایه و دو لایه
  3. قابلیت اشتعال
  4. قابلیت ایجاد شکستگی و ترک در برخورد سنگین با اشیاء و یا سقوط از ارتفاع

توجه به این موارد، می‌تواند به حفظ تانکر از آسیب، کمک کند.

تفاوت مخزن آب یک لایه و سه لایه

هنگام خرید مخزن، افراد به این فکر می‌کنند که منبع سه لایه بخرند یا تک لایه. این مورد بستگی به نیاز افراد و پروژه‌ها دارد و محل نصب نیز بر آن تاثیرگذار است. علاوه بر آن، ویژگی‌های هر تانکر تعیین می‌کند که برای استفاده در کدام پروژه‌ها مناسب‌تر هستند. در این بخش از مقاله، به بررسی و مقایسه مخزن آب سه لایه پلی اتیلن و مخزن تک لایه می‌پردازیم.

بدنه

همان طور که می‌دانید، بدنه مخزن تک لایه، تنها از یک لایه تشکیل شده و در صورت ورود ضربه سنگین به آن، امکان ایجاد ترک و شکستگی وجود دارد. همین امر ممکن است موجب نشت مواد به بیرون از تانکر شود. این در حالی است که مخزن آب سه لایه پلی اتیلن دارای سه لایه است که در صورت شکستگی یکی از لایه‌ها، دو لایه دیگر از مواد درون تانکر محافظت می‌کند.

از طرفی نفوذ نور به درون مخزن تک لایه به سادگی صورت می‌گیرد و این تانکر نیاز به لایه محافظ در برابر اشعه فرابنفش و یا استفاده از آن در محیط‌های بسته دارد؛ اما مخزن آب پلی اتیلن سه لایه را می‌توان در محیط‌های باز و در معرض نور خورشید نیز نصب کرد. بدون اینکه جای نگرانی بابت ایجاد جلبک وجود داشته باشد.

قیمت

قیمت منبع سه لایه به دلیل وجود لایه‌های مختلف، بیشتر از مخزن تک لایه است و این امر از نظر اقتصادی کاملا قابل توجیه است.

وزن تانکر

مخزن تک لایه وزن سبک‌تری نسبت به منبع سه لایه دارد؛ زیرا تنها از یک لایه تشکیل شده است. به همین دلیل حمل آن آسان‌تر است.

تعمیر

از آنجایی که مخزن تک لایه تنها دارای یک لایه است، در صورت بروز هر گونه شکستگی و ترک، تعمیر آن آسان تر است. این در حالی است که اگر در منبع سه لایه ترک یا شکستگی ایجاد شود، ممکن است تعمیر آن پیچیدگی‌های خاصی داشته باشد. به خصوص اگر مشکل، در لایه‌های داخلی باشد و نه لایه بیرونی.

با توجه به این موارد، هر فرد در هنگام خرید منبع سه لایه، نیازمند دقت و بررسی ویژگی‌های این دو تانکر است تا مخزن مناسب را شناسایی و خریداری نماید.

انواع منبع سه لایه و محل نصب آن

منبع سه لایه معمولاً به صورت استوانه‌ای تولید می‌شود. این مخازن در اندازه‌های مختلفی وجود دارند که منشأ این تفاوت، قطر کف مخزن و ارتفاع آن است. مخازنی با قطر بیشتر و ارتفاع کمتر، قابلیت نصب به صورت تانکر هوایی و زیرزمینی را دارند و مخازنی با ارتفاع بیشتر، برای نصب به صورت مخزن زمینی مناسب هستند. با توجه به این توضیحات، مخزن پلی اتیلن سه لایه را در محل‌های زیر می‌توان نصب کرد:

با نگاهی به این لیست، می‌توان نتیجه گرفت که منبع سه لایه تقریبا قابلیت نصب در همه جا را دارد و این، ویژگی مثبت دیگری از این تانکر است که ممکن است سایر تانکرها از آن بی‌بهره باشند.

قیمت مخزن سه لایه پلی اتیلن

همان طور که در بخش‌های قبل به آن اشاره کردیم، قیمت مخزن پلی اتیلن سه لایه با مخازن با لایه‌های کمتر متفاوت است. در حقیقت قیمت این تانکر به عوامل زیر بستگی دارد:

  1. جنس و چگالی هر لایه
  2. کیفیت هر لایه
  3. حجم و اندازه مخزن
  4. کیفیت ساخت تانکر
  5. ضخامت هر لایه

بنابراین مهم است که قبل از خرید، این موارد را بررسی کنید و توجه داشته باشید که هر یک از این مؤلفه‌ها بر قیمت نهایی تانکر تاثیر گذار خواهد بود.

خرید منبع سه لایه

در صورتی که قصد خرید منبع سه لایه را دارید، نیاز است به این نکته توجه داشته باشید که کیفیت، یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی است که نیازمند بررسی دقیق است. خرید منبع سه لایه، در حقیقت نوعی سرمایه‌گذاری است که انتظار می‌رود طول عمر مخزن، آن را به یک سرمایه‌گذاری پربازده و سودده تبدیل کند.

از این رو توجه به سازنده مخزن و تجربه آن در تولید تانکر، یکی از گزینه‌های مهم است. تانکرسازی رستاک، با بیش از 30 سال سابقه در زمینه تولید انواع تانکر، آماده دریافت سفارش و ارائه مشاوره به صورت رایگان به تمامی مشتریان در سراسر کشور است.

جمع‌بندی و سخن پایانی

در این مقاله از تانکرسازی رستاک، به بررسی منبع سه لایه پلی اتیلن و ویژگی‌های آن پرداختیم. این مخزن دارای سه لایه مختلف است که هر یک از لایه‌ها، وظیفه خاصی را بر عهده دارند و کاربردهای مختلفی که این تانکر ارائه می‌دهد، مربوط به ویژگی‌های هر لایه است. مخزن پلی اتیلن سه لایه، بهداشت بالایی دارد و ضد نشت است. از این رو برای مواردی مانند ذخیره آب آشامیدنی و صنایع دارویی بسیار مناسب است. این مخزن به نام مخزن آب سه لایه نیز شناخته می‌شود و به دلیل عدم نفوذ نور در آن، ضد جلبک است. در صورتی که قصد خرید مخزن سه لایه پلی اتیلن را دارید، می‌توانید با تانکرسازی رستاک تماس بگیرید و علاوه بر سفارش تانکر مورد نیاز خود، مشاوره رایگان نیز دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up