تانکر آب چرخ دار چیست؟ 7 کاربرد مخزن آب چرخدار

تانکر آب چرخ دار – 7 کاربرد مخزن آب چرخدار

مخزن آب چرخدار چیست؟

تانکر آب چرخ دار نوعی مخزن آب دارای ابعاد کوچک است که برای حمل آب در فواصل کوتاه کاربرد دارد. از این تانکر معمولاً برای انتقال آب به مزارع، پروژه‌های عمرانی و ساختمان‌سازی و پرورش دام و طیور استفاده می‌کنند. مخزن آب چرخدار یک شاسی به همراه دو یا چهار چرخ دارد که نوع چرخ‌ها و تعداد آن‌ها بر اساس حجم تانکر متفاوت است. در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی کامل تانکر آب چرخ دار و ویژگی‌های آن می‌پردازیم.

ویژگی‌های تانکر آب چرخ دار

تانکر آب چرخ دار تانکری است که حجم آن معمولاً بین 1000 لیتر تا 6000 لیتر است. این مخزن بر روی یک شاسی نصب می‌شود. شاسی مخزن آب چرخدار دارای دو یا چهار چرخ است. چنانچه حجم منبع بین 1000 تا 3000 لیتر باشد، دو چرخ برای شاسی کفایت می‌کند؛ اما اگر حجم مخزن بین 3000 تا 6000 لیتر باشد، لازم است شاسی دارای چهار چرخ باشد تا بتواند وزن تانکر را تحمل کند و آب را بدون مشکل حمل نماید.

چرخ‌های تانکر آب چرخ دار معمولاً شبیه چرخ نیسان و خاور هستند. اینکه کدام‌یک را برای مخزن خود انتخاب کنید، بستگی به حجم منبع آب شما دارد. به‌طور کلی برای مخازنی که دارای حجم 4000 لیتر و بالاتر هستند، از چرخ خاور استفاده می‌کنند.

اصلی‌ترین استفاده تانکر آب چرخ دار، انتقال آب در فواصل کوتاه است. برای مثال در مزرعه، مرغداری و یا انتقال آب در بین ماشین‌آلات یک کارخانه، می‌توانید از این مخزن استفاده نمایید؛ اما برای فواصل طولانی مناسب نیست. برای انتقال آب در فواصل طولانی نظیر فاصله بین دو شهر، می‌توانید از تانکر آب ماشینی استفاده کنید.

مخزن چرخ دار برای حرکت نیاز به نیروی محرکه دارد. این نیرو در خود این مخزن وجود ندارد و باید آن را از جای دیگری تأمین نمود. در این راستا لازم است تانکر آب چرخ دار را به کمک یراق به یک وسیله نقلیه نظیر وانت، نیسان و یا کامیون نصب کنید. در روستاها می‌توان از اسب و قاطر نیز استفاده نمود.

کاربردهای مخزن آب چرخدار

برای حمل آب در فواصل کوتاه از تانکر آب چرخ دار استفاده می‌شود. چرخ‌های این تانکر می‌توانند در محیط‌های ناهموار نیز به‌راحتی جابه‌جا شود. از این رو از مخزن آب چرخدار در مواقع زیر می‌توان استفاده نمود:

  1. تأمین آب مورد نیاز مزارع و زمین‌های کشاورزی
  2. عملیات پر کردن استخرها
  3. تأمین آب مورد نیاز دام و طیور
  4. تأمین آب مورد نیاز پروژه‌های ساختمانی و عمرانی
  5. آبیاری فضای سبز شهری و خیابان‌ها
  6. تأمین آب شیرین مورد نیاز برخی خانوارها
  7. استفاده در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها برای آب‌رسانی به تجهیزات و تمیز کردن آن‌ها

در تمامی این موارد و بسیاری از موقعیت‌های دیگر می‌توان از تانکر آب چرخ دار استفاده نمود.

انواع تانکر آب چرخدار

مخزن چرخدار را با استفاده از مواد اولیه متفاوتی می‌سازند؛ بنابراین انواع مختلفی از این منبع وجود دارد که با توجه به کاربرد و مکان مورد استفاده، می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در ادامه انواع تانکر آب چرخ دار را معرفی می‌کنیم.

1. مخزن آب چرخدار فولادی

فولاد یکی از موادی است که از آن برای ساخت انواع مخازن می‌توان استفاده نمود. این ماده در برابر ضربه، نور خورشید و آب‌وهوای مختلف مقاوم است. از طرفی می‌تواند آب را به‌صورت بهداشتی ذخیره نماید؛ بنابراین گزینه خوبی برای ساخت تانکر آب چرخ دار و استفاده از آن در فضای باز است.

2. منبع آب چرخدار آلومینیومی

آلومینیوم مقاومت کمتری نسبت به فولاد دارد اما وزن آن کمتر است و برای استفاده‌های بهداشتی مناسب‌تر است. از این رو می‌توان از آن برای ذخیره و حمل آب شرب استفاده کرد.

3. تانکر چرخدار گالوانیزه

از تانکر آب چرخ دار گالوانیزه می‌توانید در موقعیت‌ها و کاربردهای بسیاری استفاده کنید. اعم از ذخیره آب شرب، کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و زمین‌های کشاورزی. این مخزن ظاهر زیبایی دارد و قیمت آن هم مناسب است.

4. تانکر چرخ دار پلاستیکی

تانکر پلاستیکی از جنس پلی اتیلن و پلی پروپیلن است. این مخازن قیمت بسیار مناسب و وزن بسیار کمی دارند. از طرفی برای ذخیره آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی و صنایع نیز بسیار کارآمد هستند. از دیگر ویژگی‌های مخزن آب پلی اتیلن چرخدار می‌توان به مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی اشاره کرد.

5. مخزن چرخدار کامپوزیت

کامپوزیت ماده‌ای است که از ترکیب پلیمر، الیاف شیشه‌ای، رزین و چسب ساخته می‌شود. ترکیب این مواد به ساخت مخزنی مقاوم و بسیار سبک می‌انجامد. مخزن کامپوزیت برای ذخیره آب در اشکال مختلف از جمله چرخدار مناسب است.

7 کاربرد مخزن آب چرخدار
قطعات اصلی تانکر چرخدار

هر تانکر آب چرخ دار دارای 4 جزء اصلی است که نبود هر یک می‌تواند عملکرد آن را مختل کند. این 4 جزء را در ادامه معرفی و بررسی می‌نماییم.

  • مخزن

مخزن یا تانکر همان ظرفی است که آب درون آن ذخیره می‌شود. طبیعی است که این ظرف باید وجود داشته باشد تا بتوان یک منبع چرخ دار ساخت.

  • شاسی تانکر چرخ دار

شاسی همان کفی است که تانکر روی آن قرار می‌گیرد و چرخ‌ها در زیر آن نصب شده‌اند. این کفی یا شاسی باید به‌اندازه‌ای قوی باشد که بتواند وزن مخزن پر از آب را تحمل و آن را منتقل نماید.

  • چرخ‌ها

تانکر آب چرخ دار معمولاً دارای 2 یا 4 چرخ است. تعداد چرخ‌ها بستگی به حجم مخزن دارد. برای تانکرهایی با حجم کمتر از 4000 لیتر، از چرخ نیسان و برای مخازنی با حجم بیش از 4000 لیتر از چرخ خاور استفاده می‌کنند. همچنین تعداد چرخ‌ها در حجم زیاد ممکن است 4 عدد باشد. این در حالی است که در مخازن کوچک، فقط به 2 عدد چرخ نیاز است.

  • اتصال‌دهنده‌ها

دو مورد اتصال‌دهنده برای این تانکر وجود دارد. مورد اول اتصالاتی است که بین مخزن و شاسی اتصال برقرار می‌کند تا از سقوط تانکر جلوگیری نماید. مورد دوم یراق است که بین شاسی و یک وسیله نقلیه اتصال برقرار می‌کند تا مخزن حرکت کند. می‌دانید که این تانکر برای حرکت نیاز به نیروی محرکه دارد. این نیروی محرکه از طریق اتصال شاسی به یک وسیله مانند وانت، نیسان و حتی کامیون تأمین می‌شود.

ظرفیت مخزن آب چرخدار

تانکر آب چرخ دار در ظرفیت‌های 1000، 2000، 3000، 4000، 5000 و 6000 لیتر ساخته می‌شود. ظرفیت‌های بیشتر را به‌صورت تانکر آب ماشینی می‌سازند؛ زیرا نمی‌توان حجم‌های بیشتر را بر روی شاسی نصب نمود و باید روی یک وسیله نقلیه محکم‌تر و مقاوم‌تر نصب شود. اگر شما هم به یک تانکر آب چرخ دار نیاز دارید، می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.

قیمت تانکر آب چرخ دار

قیمت تانکر آب چرخدار با توجه به چند عوامل تعیین می‌گردد. این عوامل عبارت است از:

  • حجم و ظرفیت مخزن: هرچه حجم بیشتر باشد، قیمت مخزن بیشتر است. برای مثال قیمت تانکر آب چرخدار 1000 لیتری به‌مراتب کمتر از قیمت تانکر 6000 هزار لیتری است.
  • جنس ماده اولیه ساخت مخزن: مواد مختلف قیمت مختلفی دارند. به همین دلیل مخازن قیمت‌های متفاوتی دارند. معمولاً مخازن فولادی گران‌ترین و مخازن پلی اتیلنی ارزان‌ترین انواع مخازن هستند.
  • ضخامت بدنه: مخازن با ضخامت بدنه بیشتر، قیمت بالاتری خواهند داشت؛ زیرا مواد اولیه بیشتری در این مخازن به کار می‌رود.
  • تعداد و نوع چرخ‌ها: تانکر آب چرخ دار معمولاً 2 یا 4 چرخ دارند که از نوع چرخ خاور و یا نیسان است. چرخ‌های خاور قیمت بالاتری دارند. برای مخازنی که ظرفیت آن‌ها بیش از 4000 لیتر است، نصب چرخ خاور مناسب‌تر است.
  • نوع شاسی: هرچه حجم مخزن بالاتر باشد، لازم است شاسی قوی‌تری برای آن ساخته شود؛ بنابراین قیمت مخزن نیز افزایش می‌یابد.
  • کیفیت ساخت: کیفیت بالاتر در ساخت مخزن، طول عمر مفید و کارایی آن را افزایش می‌دهد. از این رو قیمت آن هم بالاتر خواهد بود.

جمع‌بندی و سخن پایانی

مخزن آب چرخدار نوعی تانکر است که برای حمل آب در فواصل کوتاه نظیر آب‌رسانی به مزارع کوچک، دامداری‌ها و مرغداری‌ها و نیز استفاده در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها کاربرد دارد. این نوع مخزن ظرفیت‌های 1000 الی 6000 لیتر دارد و روی یک شاسی نصب می‌شود. برای حرکت تانکر آب چرخدار باید آن را به یک وسیله نقلیه مانند وانت، نیسان یا کامیون نصب کنید. اگر قصد خرید تانکر آب چرخ دار را دارید، می‌توانید برای سفارش آن به‌صورت مستقیم و بدون واسطه، با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال سابقه در زمینه ساخت انواع تانکر و مخزن، آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به تمامی مشتریان عزیز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up