مخزن کامپوزیت از چه چیزی ساخته شده است؟
تانکر کامپوزیت یکی از انواع تانکرهاست که از ترکیب چند نوع ماده از جمله چسب، مواد پلیمری نظیر پلی استر، رنگ ژلهای و الیاف شیشهای تشکیل میشود. در ابتدا با استفاده از این مواد، مادهای خمیری شکل به دست میآید. این ماده بسیار شکلپذیر است و مقاومت خوبی در برابر شرایط مختلف دارد. به همین دلیل مخزن کامپوزیت بسیار مورد توجه صنایع مختلف است. در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی کامل و جامع منبع کامپوزیتی و البته تفاوت آن با منبع فایبرگلاس خواهیم پرداخت.
آیا تانکر کامپوزیت همان تانکر فایبرگلاس است؟ تفاوت کامپوزیت و فایبرگلاس
بسیاری از افراد فکر میکنند تانکر کامپوزیتی همان منبع فایبرگلاس است. با کمی سرچ و جستوجو در اینترنت و فضای گوگل، این شک به یقین تبدیل میشود و آنها یقین پیدا میکنند که این دو مخزن یکی هستند. این در حالی است که متخصصین حوزه تانکر سازی این دو را کاملاً متفاوت از یکدیگر میدانند و ویژگیها و مواد اولیه آن را کاملاً متفاوت عنوان میکنند.
بهطور کلی میتوان منبع فایبرگلاس را یکی از زیرمجموعههای مخزن کامپوزیتی نام برد. هر منبعی که از ترکیب چند نوع ماده به وجود بیاید، به آن کامپوزیتی میگویند؛ اما نکته اینجاست که ترکیب مواد اولیهای نظیر الیاف شیشهای، مواد آلی و نوعی چسب مایع به نام رزین، منجر به تولید منبع فایبرگلاس میشود نه مخزن کامپوزیتی.
همانطور که پیش از این گفته شد، تانکر کامپوزیتی متریالی متفاوت از این چند مورد دارد و بنابراین، ویژگیها و مزایای آن متفاوت خواهد بود. شاید بتوان گفت که اولین تفاوت آشکار این دو مخزن، قیمت آنها است که در منبع فایبرگلاس، قیمت پایینتر و مناسبتر است. از دیگر تفاوتهای آن میتوان به مقاومت در برابر ضربه اشاره کرد. منبع فایبرگلاس در برابر ضربه شکننده است. در حالی که منبع کامپوزیتی در برابر ضربه کاملاً مقاوم است.
ویژگیها و مزایای تانکر کامپوزیت چیست؟
تانکر کامپوزیت ویژگیهای منحصربهفردی دارد که آن را برای کاربردهای متنوعی مناسب میکند. این ویژگیها عبارت است از:
- پایداری و مقاومت بالا و طول عمر بیش از 50 سال
- همهکاره بودن و امکان ذخیره سازی هر نوع مایع اعم از روغن، مواد شیمیایی، آب آشامیدنی و…
- مقاومت در برابر زنگزدگی و خوردگی
- نیاز به تعمیر و نگهداری کم
- مقاومت در برابر ضربههای ناگهانی
- قابلیت تمیز کردن آسان به دلیل صاف بودن سطح داخلی
- عدم واکنشپذیری با آب داخل منبع و کمک به حفظ کیفیت آب ذخیره شده
- مقاومت در برابر نور خورشید و ممانعت از ورود اشعهی آن به داخل مخزن
- حملونقل آسان
- وزن کم و سبک
- قابلیت ساخت در محل
- قیمت مناسب
- بهداشتی بودن
- بدون نشت
- مقاومت در برابر سرما و گرما (تحمل بازه دمایی 45+ تا 50-)
- عملکرد خوب در محیطهای شیمیایی سخت
- مقاومت در برابر زلزله
- طراحی زیبا و مدرن
بنابراین تانکر کامپوزیت یک منبع ایدهآل برای بسیاری از مصارف بهحساب میآید.
پیشنهاد مطالعه: مقاله همه چیز درباره تانکر یا مخزن ذخیره مواد شیمیایی
انواع منبع کامپوزیت
بسیاری از افراد مخازن کامپوزیتی را به سه دسته grp، frp و smc تقسیم میکنند. این در حالی است که این تقسیمبندی مربوط به مخزن فایبرگلاس است نه مخزن کامپوزیتی. دستهبندی انواع تانکر کامپوزیتی عبارت است از:
- مخزن کامپوزیت کروی
- مخزن کامپوزیت عمودی
- تانکر کامپوزیت افقی
هر یک از این تانکرها در محیط خاص خود قابل استفاده است. برای دریافت مشاوره جهت خرید هر یک از این موارد میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.
کاربرد مخزن کامپوزیت
همانطور که پیش از این بیان کردیم، تانکر کامپوزیت یک مخزن همهکاره است و در بسیاری از صنایع و محیطها میتوان از آن استفاده کرد. در این بخش به بررسی کاربردهای مخزن کامپوزیت در صنایع مختلف میپردازیم.
- صنایع شیمیایی و پتروشیمی: برای ذخیره و حملونقل مواد شیمیایی مختلف نظیر اسیدها، بازها، حلالها و مواد شیمیایی خورنده
- صنایع نفت و گاز: ذخیره و حمل نفت و گاز، حفاری و استخراج آن
- ذخیره سازی سوخت: حمل و ذخیره انواع سوخت نظیر نفت و بنزین
- صنعت آب و فاضلاب: ذخیره آب آشامیدنی و پسابها
- صنایع غذایی: ذخیره و حمل مایعات خوراکی نظیر انواع روغن، شیر، آب، نوشابه و همچنین شکر
- صنعت حملونقل دریایی: ساخت پلتفرمهای نفتی دریایی
- صنعت آتشنشانی: ذخیره آب مورد نیاز آتشنشانی
قیمت مخزن آب کامپوزیت
بسیاری از افراد تمایل دارند قیمت مخزن آب کامپوزیت را بدانند. تعیین قیمت تانکر کامپوزیت به عوامل بسیاری بستگی دارد که در حین سفارش باید به همه آنها توجه داشت. عوامل تعیین کننده قیمت مخزن کامپوزیت عبارت است از:
- نوع الیاف: اینکه برای تهیه مخزن از کدام الیاف استفاده کنیم، بر قیمت تانکر کامپوزیت تأثیر مستقیم دارد.
- شکل و اندازه مخزن: حجم مخزن کامپوزیت یکی از عوامل مهم و مؤثر بر قیمت آن است. هر چه ظرفیت تانکر بالاتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر است.
- ضخامت دیواره مخزن: از دیگر عوامل مؤثر بر قیمت منبع کامپوزیت، قطر و ضخامت دیوارههای آن است. هرچه قطر و ضخامت دیوارها بیشتر باشد، استحکام و مقاومت آن بالاتر خواهد بود. در نتیجه قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
- کیفیت ساخت مخزن: کیفیت ساخت مخزن از عواملی است که بهطور مستقیم بر قیمت آن اثر میگذارد. هر چه کیفیت محصول بالاتر باشد طبیعتاً قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود؛ اما کیفیت رابطه مستقیمی با ماده اولیه و همچنین تجربه سازنده دارد. هرچه تولیدکننده تجربه بیشتری در ساخت تانکر داشته باشد، محصول نهایی او باکیفیتتر خواهد بود. تانکر سازی رستاک با بهرهگیری از 30 سال تجربه مستقیم در ساخت انواع تانکر و استفاده از 40 سال تجربه دیگران در این حوزه، به طراحی و ساخت انواع تانکر کامپوزیت و سایر تانکرها میپردازد.
جمعبندی و سخن پایانی در باب تانکر کامپوزیت
در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی انواع تانکر کامپوزیت و تفاوت آن با منبع فایبرگلاس پرداختیم. مخزن کامپوزیت دارای مقاومت عالی در برابر شرایط مختلف است که میتواند آن را برای استفادههای متفاوتی مناسب کند. این نوع مخزن کاربردهای گستردهای در صنایع مختلف نظیر آب و فاضلاب، ذخیره مواد شیمیایی و خورنده، ذخیره انواع سوخت، حمل و ذخیره مواد غذایی و همچنین صنایع دریایی دارد. برای خرید منبع کامپوزیت کافی است با تانکر سازی رستاک تماس گرفته و با دریافت مشاوره رایگان، مخزن مورد نیاز خود را سفارش دهید.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام.
برای آب آشامیدنی، تانکر پلی اتیلن بهتره یا کامپوزیت؟
با سلام
بهترین تانکر برای ذخیره آب شرب، مخزن آب استیل هست. مخزن پلی اتیلن در رتبه بعدی قرار داره و کامپوزیت هم رتبه بعد. مخزن استیل کیفیت آب رو حفظ میکنه. مخزن پلی اتیلن هم خوبه و در برابر ضربه مقاومه و در صورت خرابی، قابل تعمیره. اما مخزن کامپوزیت تعمیرش آسان نیست.