مخزن پلی اتیلن ایستاده یا عمودی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مخزن پلی اتیلن ایستاده یا عمودی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مخزن پلی اتیلن عمودی چیست؟

مخزن پلی اتیلن ایستاده نوعی مخزن پلی اتیلن است که به‌صورت استوانه‌های ایستاده طراحی و تولید می‌شود. از این تانکر برای ذخیره سازی صنعتی، ذخیره مواد شیمیایی و ذخیره سازی مواد به‌صورت فله استفاده می‌کنند. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به استفاده‌های کشاورزی، تجاری، مدیریت و تصفیه فاضلاب و صنایع تولیدی اشاره کرد؛ اما کاربرد اصلی مخزن پلی اتیلن عمودی در ذخیره سازی آب و مواد شیمیایی مانند اسیدها، قلیاها، برخی مواد معدنی و آلی، مایعات خروجی گازوئیل (DEF)، کودهای کشاورزی و آفت‌کش‌ها است. در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی کامل تانکر پلی اتیلن عمودی خواهیم پرداخت.

کاربردهای مخزن پلی اتیلن ایستاده

مخزن پلی اتیلن ایستاده کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع مختلف دارد. به‌خصوص در ذخیره سازی آب و مواد شیمیایی مختلف. مواد شیمیایی رایج ذخیره شده در این مخازن شامل بیودیزل، آب نمک، کلرید کلسیم، کلرید آهن، سولفات آهن، الکل اتیلیک، اسید هیدروکلریک، هیدروکسید سدیم، هیپوکلریت سدیم، اسید سولفوریک، اسید فسفریک، پلیمرها و اوره است. مخزن پلی اتیلن عمودی عمر طولانی دارد و نیازی به نگهداری ندارد.
به‌جز این موارد، از مخزن پلی اتیلن ایستاده در موارد زیر نیز می‌توان استفاده نمود:

  • ذخیره آب آشامیدنی
  • ذخیره مایعات خوراکی
  • نگهداری مواد شیمیایی
  • نگهداری سوخت
  • ذخیره مواد اسیدی
  • ذخیره مواد قلیایی
  • نگهداری سموم کشاورزی
  • نگهداری خوراک دام‌ها
  • ذخیره آب باران
  • مدیریت فاضلاب
  • تصفیه آب
  • آتش‌نشانی
  • و…

بنابراین تانکر پلی اتیلن عمودی یکی از پرکاربردترین مخازن است.

ویژگی‌های تانکر پلی اتیلن عمودی

مخزن پلی اتیلن ایستاده به‌صورت قالب‌گیری چرخشی از پودر پلی اتیلن با کیفیت بالا ساخته می‌شود. این مخازن پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE یا HDLPE) و یا مخازن پلی اتیلن متقاطع (XLPE) هستند که متناسب با نیازهای ذخیره سازی فردی ارائه می‌گردند. به عبارتی بسته به اینکه شما چه مخزنی نیاز دارید و قرار است چه ماده‌ای را در آن ذخیره کنید، نوع مخزن پلی اتیلن عمودی شما متفاوت خواهد بود.

مخزن پلی اتیلن ایستاده که با استفاده از روش قالب‌گیری چرخشی به دست می‌آید، یکپارچه و بدون درز است. این نوع قالب‌گیری محصولی بادوام تولید می‌کند که در برابر پارگی، ایجاد سوراخ و ضربه مقاوم است.

این مخازن به‌طور طبیعی در برابر زنگ‌زدگی، خوردگی و مواد شیمیایی سازگار با ساختار آن‌ها، مقاوم هستند. بسیاری از مخازن عمودی از پلی اتیلن بکر و مورد تائید سازمان غذا و دارو ساخته شده‌اند که دارای گواهینامه NSF 61 است. علاوه بر این، محافظت کننده‌های UV در طول ساخت به آن‌ها اضافه می‌شوند تا از پلاستیک در برابر آسیب خورشید محافظت کنند. به عبارتی یک ماده به‌عنوان لایه محافظ برای مخزن پلی اتیلن ایستاده تشکیل می‌دهند تا به کمک آن در برای اشعه فرابنفش خورشید مقاومت کند.

ویژگی‌های ظاهری

علاوه بر ویژگی‌هایی که گفتیم، مخزن پلی اتیلن عمودی در برابر دما و آب‌وهوا نیز مقاوم است. از طرفی این مخازن برای کاربردهای تمام فصل به‌صورت نصب در فضای باز و فضای بسته مورد تائید هستند. نوع قرارگیری این مخزن کمک می‌کند خروج مایع با فشار بیشتری صورت گیرد؛ زیرا ارتفاع این مخازن بالا است و فشار بیشتری بر سطح مایع وارد می‌کند.

می‌دانید که مخزن پلی اتیلن عمودی معمولاً ارتفاع زیادی دارد. از این رو برای نصب در مکان‌های مسقف چندان مناسب نیست. مگر اینکه سقف مکان مورد نظر مرتفع باشد و یا سقف نداشته باشد. اگرچه معمولاً مخزن پلی اتیلن ایستاده را به‌صورت مخزن زمینی نصب می‌کنند، اما در صورتی که ارتفاع مخزن کمتر و قطر آن بیشتر باشد، می‌توان از آن به‌عنوان مخزن هوایی نیز استفاده کرد.

انواع مخزن پلی اتیلن عمودی

مخزن پلی اتیلن ایستاده دارای چند نوع متفاوت است. منشأ اصلی این تفاوت‌ها، تعداد لایه‌های آن‌ها است. این مخازن به‌صورت تک لایه، دولایه و سه لایه ساخته می‌شوند. مخازن دولایه و سه لایه برای مواردی به کار می‌رود که نیاز به محیط ایزوله دارند و بخواهیم از تبادل دما بین ماده ذخیره شده و محیط جلوگیری کنیم. همچنین مخزن پلی اتیلن عمودی چندلایه، بهداشتی است و برای ذخیره و نگهداری مواد غذایی و خوراکی نیز مناسب است.

دیگر تفاوت مخزن پلی اتیلن ایستاده، قطرها و ارتفاع‌های مختلف آن است. ممکن است دو مخزن با حجم کاملاً یکسان داشته باشیم که از نظر اندازه و ابعاد با هم یکی به نظر نرسند. این تفاوت به دلیل تفاوت در سطح قاعده آن‌ها است. در این صورت ارتفاع آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود. در نتیجه یکی کوتاه و دیگری بلند به نظر می‌رسد.

مزایا و معایب مخزن پلی اتیلن عمودی

مخزن پلی اتیلن ایستاده دارای مزایایی است که ممکن است دیگر مخازن آن را نداشته باشند. برای مثال ارتفاع این تانکر می‌تواند فشار بیشتری نسبت به سایر مخازن زمینی ایجاد کند که خروج مایع را تسهیل می‌کند. مزایای مخزن پلی اتیلن ایستاده را در فهرست زیر می‌توانید مشاهده نمایید:

  • نصب سریع و آسان
  • کاملاً یکپارچه و بدون درز
  • قابلیت ایجاد فشار بهتر در هنگام خروج مایعات
  • اشغال فضای کمتر در عین قابلیت ذخیره بیشتر
  • قابلیت نصب به‌صورت زمینی، زیرزمینی و هوایی در موارد با ارتفاع کمتر

در ادامه به بررسی هر یک می‌پردازیم.

1. نصب آسان

به‌طور کلی تمامی مخازن پلی اتیلن نصب آسان و راحتی دارند. مخزن پلی اتیلن ایستاده نیز نصب آسانی دارد؛ زیرا این مخازن معمولاً به‌صورت زمینی نصب می‌شود و نیازی به کندن زمین یا ایجاد ارتفاع برای آن وجود ندارد.

2. کاملاً یکپارچه و بدون درز

مخزن پلی اتیلن عمودی را با استفاده از روش قالب‌گیری چرخشی می‌سازند. از این رو دارای ساختار یکپارچه و بدون درز است. این ویژگی کمک می‌کند تا احتمال وقوع نشتی و ترک خوردگی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

3. قابلیت ایجاد فشار بهتر در هنگام خروج مایعات

هرچه ارتفاع مخزن بیشتر باشد، فشار وارد بر سطح مایع بیشتر خواهد بود. این یک قانون در فیزیک است که در مورد تمامی مایعات صدق می‌کند؛ بنابراین، ارتفاع زیاد، فشار بیشتری را تأمین می‌کند. در هنگام استفاده از یک مخزن پلی اتیلن ایستاده و مقایسه آن با مخزن پلی اتیلن افقی می‌توانید این تفاوت را دریابید.

4. اشغال فضای کمتر در عین قابلیت ذخیره بیشتر

شکل ظاهری مخزن پلی اتیلن ایستاده شبیه یک استوانه با قاعده دایره‌ای و ارتفاع بلند است. این شکل کمک می‌کند مخزن فضای کمتری اشغال کند؛ اما از آنجایی که ارتفاع آن زیاد است، می‌تواند ظرفیت‌های زیادی را نگهداری کند. محاسبه حجم مخزن پلی اتیلن عمودی نیز ساده است و به‌راحتی می‌توانید آن را انجام دهید.

مخزن پلی اتیلن عمودی

پیشنهاد مطالعه: مقاله 4 روش کاربردی برای تعمیر مخزن پلی اتیلن

5. قابلیت نصب به‌صورت زمینی، زیرزمینی و هوایی در موارد با ارتفاع کمتر

مخزن پلی اتیلن ایستاده را معمولاً به‌صورت زمینی نصب می‌کنند. با این حال در نمونه‌هایی که ارتفاع آن‌ها کمتر است، می‌توان آن‌ها را به‌صورت مخزن هوایی و مخزن زیرزمینی نیز نصب نمود. تأکید بر ارتفاع کمتر در مخزن هوایی به این دلیل است که اگر ارتفاع مخزن زیاد باشد، امکان واژگونی آن در مقابل بادهای شدید زیاد است.

در مورد مخزن زیرزمینی تأکید بر ارتفاع کمتر به دلیل عمق چاله است. می‌دانید که برای نصب مخزن دفنی ابتدا باید زمین را حفر کنید و سپس تانکر را درون آن قرار دهید. اگر مخزن شما ارتفاع زیادی داشته باشد، مجبور خواهید بود زمین را بیشتر حفر کنید که این کار درست و اصولی نیست؛ بنابراین باید از نمونه‌های دیگر نظیر مخزن پلی اتیلن ایستاده با ارتفاع کمتر و یا مخزن پلی اتیلن افقی استفاده نمایید.

حجم و ظرفیت مخزن پلی اتیلن ایستاده

مانند دیگر مخازن زمینی، مخزن پلی اتیلن ایستاده ظرفیت‌های متنوعی را پوشش می‌دهد. از مخازن 100 لیتری تا مخازنی که می‌توانند ده‌ها هزار لیتر را ذخیره کنند. سقف ظرفیت در تانکرسازی‌های مختلف متفاوت است. در برخی تانکر سازی‌ها بیشترین ظرفیتی که می‌توانند بسازند، 20000 لیتر است اما برخی دیگر می‌توانند نمونه‌های 80000 لیتری از مخزن پلی اتیلن ایستاده را بسازند. برای سفارش مخزن پلی اتیلن عمودی می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.

یکی از اقداماتی که قبل از ساخت باید انجام داد، محاسبه حجم مخزن است. از آنجایی که یک مخزن با حجم ثابت را می‌توان با ارتفاع‌های مختلف ساخت، هر فرد بسته به مکانی که برای نصب در نظر دارد باید ابعاد آن را مشخص نماید. برای مثال شما می‌خواهید مخزن پلی اتیلن ایستاده خود را با ارتفاع 3 متر بسازید. در حالی که حجم مورد نظر شما 10000 لیتر است. شخص دیگری همین حجم را با ارتفاع 4 متر نیاز دارد. در این صورت قطر مخزن باید چه مقدار باشد؟

محاسبه حجم

محاسبه حجم مخزن پلی اتیلن عمودی بسیار ساده است. شاید شما هم فرمول محاسبه حجم مخزن را از دوران مدرسه به خاطر داشته باشد؛ زیرا کاملاً شبیه به حجم استوانه است. در حقیقت فرمول محاسبه حجم مخزن پلی اتیلن ایستاده همان فرمول حجم استوانه است؛ یعنی:

V=HπR2

که در آن، H نشان‌دهنده ارتفاع است و R شعاع دایره‌ی کف مخزن است. با محاسبه این فرمول، V که همان حجم مخزن است به دست می‌آید.

نحوه نصب مخزن پلی اتیلن عمودی

اینکه مخزن پلی اتیلن عمودی چگونه نصب می‌شود، کاملاً بستگی به این دارد که شما بخواهید آن را کجا نصب کنید.

در صورتی که بخواهید مخزن را به‌صورت زمینی نصب کنید، کافی است مکان مناسب آن را پیدا کنید، سطح مکان را کاملاً تمیز و محکم کنید و تانکر را روی آن قرار دهید. حالا اتصالات ورودی و خروجی و لوله‌ها را نصب کنید. در صورتی که به پمپ نیاز دارید، می‌توانید آن را به کمک یک نیروی متخصص نصب نمایید.

اگر می‌خواهید مخزن پلی اتیلن ایستاده را به‌صورت هوایی نصب کنید، نیاز به پایه و تجهیزات آن دارید. زمین مورد نظر را انتخاب کنید و یک مکان مسطح در آن پیدا کنید. حالا پایه‌های مخزن را در زمین نصب کنید و مخزن را روی آن قرار دهید. در ادامه لوله‌کشی‌ها و پمپ ورودی را نصب نمایید.

زمانی که عملیات نصب را به پایان رساندید، وقت آن فرامی‌رسد که تانکر را آزمایش کنید. برای این کار تانکر را پر کنید و اجازه دهید شروع به کار کند. در این حین، شیرهای ورودی و خروجی را بررسی کنید. اگر از پمپ استفاده می‌کنید، عملکرد پمپ را بررسی کنید. زمانی که از نحوه صحیح عملکرد آن اطمینان حاصل نمودید، می‌توانید اجازه دهید تانکر به کار خود ادامه دهد.

در صورتی که در هر بخش با مشکلی نظیر نشتی و یا عملکرد ناقص مواجه شدید، آن را ریشه‌یابی و رفع نمایید. اجازه ندهید تانکر با وجود مشکل به کار خود ادامه دهد. اگر قرار است مواد شیمیایی را در مخزن پلی اتیلن عمودی ذخیره کنید، در مرحله آزمایش می‌توانید به‌جای مواد شیمیایی اصلی، از آب استفاده کنید و تانکر را پر از آب نمایید.

در تمامی این موارد قطعاً به یک نیروی متخصص نیاز دارید. هیچ‌گاه روی مخزن آزمون‌وخطا نکنید؛ زیرا ممکن است به مخزن و یا تجهیزات آن آسیب وارد کنید. در برخی موارد رفع این آسیب‌ها ممکن است زمان شما را به هدر دهد و هزینه‌هایی برای شما به همراه داشته باشد.

نکات مهم برای نگهداری مخزن پلی اتیلن ایستاده

برای اینکه هر مخزنی به‌درستی کار کند و طول عمر بالایی داشته باشد، لازم است از آن به‌خوبی نگهداری کنید. در این راستا نکاتی را برای مراقبت از مخزن پلی اتیلن ایستاده بیان می‌کنیم.

  1. مخزن پلی اتیلن عمودی با ارتفاع زیاد را در معرض بادهای شدید و در ارتفاع نصب نکنید؛ زیرا این مخازن اگر در این شرایط قرار بگیرند، ممکن است دچار واژگونی شوند.
  2. در هنگام نصب تانکر، حتماً از نیروهای متخصص استفاده کنید.
  3. محل نصب را از هرگونه زباله، مواد مشتعل و مواد آتش‌زا خالی کنید.
  4. هرگز مخزن پلی اتیلن عمودی را در معرض ضربه و سقوط قرار ندهید. همچنین اجازه ندهید اشیای سنگین بر روی این تانکر سقوط کنند. سقوط اشیا بر روی این تانکر یا سقوط خود تانکر از ارتفاع، می‌تواند آن را بشکند.
  5. مخزن پلی اتیلن ایستاده را به‌صورت دوره‌ای و منظم بازرسی کنید. این کار کمک می‌کند در صورت بروز هرگونه آسیب، ترک و پارگی، به‌سرعت آن را شناسایی کنید. پس از اینکه آسیب را شناسایی نمودید، فوراً در جهت رفع آن اقدام کنید. سهل‌انگاری در رفع آسیب‌ها به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بیشتر و بزرگ‌تر شوند و هزینه‌های بیشتری را به شما تحمیل نمایند.
  6. مخزن پلی اتیلن عمودی را به‌صورت دوره‌ای و منظم شستشو دهید. به‌خصوص اگر از آن برای نگهداری آب شرب و یا مواد غذایی استفاده می‌کنید. این کار کمک می‌کند بهداشت مواد غذایی حفظ شود. همچنین از ایجاد رسوب در ته تانکر جلوگیری می‌کند.
  7. تانکر را در معرض شعله یا حرارت نصب نکنید. اگرچه این تانکرها توانایی مقاومت در برابر دمای 50 درجه سانتی‌گراد را دارند، اما حرارت‌های بالا می‌تواند مخزن پلی اتیلن ایستاده را ذوب کند؛ زیرا این مخزن از مواد نفتی ساخته شده است.
  8. هرگز مخزن پلی اتیلن ایستاده را در حالی که پر از مایعات است، جابه‌جا نکنید؛ زیرا این کار به مخزن و افراد آسیب وارد می‌کند.
  9. دستورالعمل‌های مخصوص تانکر را از تانکر سازی بگیرید و آن‌ها را به‌دقت رعایت کنید. عمل به این دستورالعمل‌ها کمک می‌کند مخزن پلی اتیلن ایستاده شما طول عمر بیشتری کسب کند و کارایی بهتری از خود نشان دهد.

قیمت تانکر پلی اتیلن عمودی

برای تعیین قیمت مخزن پلی اتیلن عمودی لازم است ابتدا مشخص کنید که چه نوع تانکری نیاز دارید. این کار معمولاً با مشورت یک نیروی متخصص صورت می‌گیرد. برای این کار می‌توانید از فهرست زیر کمک بگیرید:

  • می‌خواهید چه ماده‌ای را در مخزن پلی اتیلن ایستاده ذخیره کنید؟
  • حجم و ظرفیت مورد نیاز شما چقدر است؟
  • مکان نصب شما کجاست؟ زمین، ارتفاع یا زیر زمین؟
  • می‌خواهید مخزن شما تک لایه باشد یا چندلایه؟
  • مخزن شما به کدام‌یک از لوازم جانبی و تجهیزات اضافی نیاز خواهد داشت؟

برای پاسخ به این سؤالات می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید و با متخصصین این شرکت مشورت نمایید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال سابقه در زمینه ساخت انواع تانکر، آماده ارائه مشاوره رایگان به تمامی مشتریان عزیز است.

جمع‌بندی و سخن پایانی

در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی مخزن پلی اتیلن ایستاده پرداختیم. این مخزن به‌صورت استوانه‌های بزرگ عمودی روی زمین قرار می‌گیرد و دارای انواع متنوعی است. از نمونه‌های 100 لیتری تا نمونه‌های چند ده هزار لیتری را می‌توان در بین این تانکرها یافت. مخزن پلی اتیلن عمودی را می‌توان به‌صورت زمینی، زیرزمینی و هوای نصب نمود. برای سفارش هر نوع تانکر می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال سابقه در زمینه ساخت انواع تانکر آماده خدمات‌رسانی به شما مشتریان عزیز است.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • اصغری
    1403/09/14 19:33

    سلام.
    از این تانکر میشه برای ذخیره آب استفاده کرد یا فقط برای مواد شیمیایی خوبه؟

    پاسخ
    • زهرا سادات حسینی
      1403/09/17 08:21

      سلام. همونطور که در متن مقاله هم گفته شد، از این تانکر میشه برای ذخیره آب آشامیدنی استفاده کرد و در واقع یکی از کاربردهای اصلی هست. فقط باید قبل از سفارش بگید که برای ذخیره آب می‌خواهید ازش استفاده کنید تا موارد بهداشتی در اون رعایت بشه.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

call

تلفن ثبت سفارش و مشاوره رایگان

تازه‌ترین مقالات
keyboard_arrow_up