منبع آب گالوانیزه چیست؟
تانکر آب گالوانیزه نوعی مخزن آب است که از جنس ورقهای فولاد گالوانیزه ساخته میشود. این ورق در واقع نوعی فولاد است که با لایهای از فلز روی پوشانده شده است و میتواند مخزن را در برابر خوردگی و زنگزدگی حفظ کند. منبع آب گالوانیزه برای ذخیره آب در نواحی شهری، روستایی، آتشنشانی و پروژههای عمرانی کاربرد دارد. از آنجایی که این منبع طول عمر بالایی دارد و برای مایعات خوراکی نیز بهداشتی است، محبوبیت زیادی دارد و میتوان برای نگهداری انواع آب، لبنیات، آبمیوه و دیگر مایعات خوراکی از آن استفاده نمود. در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی انواع مخزن آب گالوانیزه، ویژگیها و مزایای آن خواهیم پرداخت.
کاربردهای تانکر آب گالوانیزه
میدانید که هر یک از مخازن موجود در تانکر سازیها کاربرد خاصی دارند و کاربرد هیچ دو مخزنی نمیتواند یکسان باشد. به این معنی که شما نمیتوانید مخزن آب را برای ذخیره سوخت و یا مواد شیمیایی استفاده کنید؛ بنابراین اگر یک مخزن را بهعنوان مخزن آب خریداری میکنید، باید فقط از آن در جهت ذخیره سازی آب استفاده کنید. البته این کاربرد فقط به آب شرب خلاصه نمیشود. شما میتوانید از منبع آب گالوانیزه برای مصارف زیر بهره ببرید:
- ذخیره آب مورد نیاز آتشنشانی
- نگهداری آب شرب در مناطق مسکونی، اداری و تجاری
- تأمین آب مورد نیاز دامپروریها و مرغداریها
- تأمین آب مورد نیاز پروژههای عمرانی خارج از شهر
- ذخیره آب کشاورزی و باغداری
- تأمین آب برای پرورش آبزیان
- انتقال آب به مناطق دوردست و صعبالعبور
- صنایع غذایی و شرکتهای لبنی برای ذخیره و انتقال مایعات خوراکی
- تأمین آب در مکانهای عمومی و پارکها
- استفاده در صنایع دارویی
- تأمین آب مورد نیاز صنایع شیمیایی
- نگهداری آب مورد نیاز کارگاهها و کارخانهها
- تأمین آب روستاها
- استفاده در ساختمانهای مسکونی در زمان افت فشار
بنابراین میتوانید از این تانکر هم برای ذخیره آب شرب و غیر شرب و هم برای انتقال آن استفاده کنید.
انواع مخزن آب گالوانیزه از نظر شکل ظاهری
حتماً میدانید که مخازن دارای شکلهای مختلفی هستند. این اشکال در مکانهای مختلف کاربرد دارند و شکل آنها تعیین میکند که چه کاربردی میتوانند داشته باشند. برای مثال مخزن آب گالوانیزه افقی برای ذخیره آب در ظرفیتهای بالا و ایجاد ثبات در مرکز ثقل کاربرد دارد. در حالی که منبع آب گالوانیزه عمودی برای افزایش فشار آب کاربردیتر است.
بنابراین اشکال مختلف به دلایل مختلف طراحی شدهاند و باید با توجه به کاربردی که از تانکر آب گالوانیزه میخواهیم، شکل مورد نظر را انتخاب نماییم. انواع تانکر آب گالوانیزه از نظر شکل ظاهری عبارت است از:
- تانکر آب گالوانیزه افقی
- مخزن آب گالوانیزه عمودی
- منبع آب گالوانیزه مکعبی یا کتابی که به آن آسان رو و اسلیم تانک نیز میگویند.
- تانکر آب گالوانیزه بیضی که نوع خاصی از مخزن افقی است.
- مخزن آب گالوانیزه مخروطی
همانطور که پیش از این اشاره نمودیم، هر یک از این مخازن در مکانهای خاصی کاربرد دارند. چنانچه قصد خرید منبع آب گالوانیزه را دارید، میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و نیز دریافت مشاوره رایگان، با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید و مخزن مناسب خود را انتخاب نمایید.
انواع مخزن آب گالوانیزه از نظر مکان قرارگیری
نوع دیگری از تقسیمبندی وجود دارد که در آن، تانکر آب گالوانیزه را بر اساس مکان قرارگیری آن تقسیمبندی میکند. در این مجموعه، شکل ظاهری مخزن و نیز حجم آن بسیار اهمیت مییابد. انواع تانکر آب گالوانیزه از نظر مکان قرارگیری عبارت است از:
- مخزن آب گالوانیزه هوایی
- منبع آب گالوانیزه زمینی
- تانکر آب گالوانیزه ماشینی
- مخزن آب گالوانیزه چرخ دار
- منبع آب گالوانیزه زیرزمینی
در ادامه به بررسی اجمالی هر یک از این مخازن خواهیم پرداخت.
1. تانکر آب گالوانیزه هوایی
منبع آب گالوانیزه هوایی نوعی مخزن است که آن را در ارتفاع زیاد نصب میکنند و در حقیقت تانکری است که بر روی پایههای فولادی بلند قرار میگیرد. این نوع مخزن میتواند بدون نیاز به پمپ خروجی، فشار آب را تأمین کند و حتی در زمان قطعی برق نیز بدون افت فشار، آب را به همه شبکه توزیع منتقل کند.
تانکر آب گالوانیزه برای پر شدن به پمپ ورودی نیاز دارد و پس از اتمام عملیات، پمپ خاموش میشود. پس از آن، بدون نیاز به پمپ، آب در لولهها جریان مییابد.
2. منبع آب گالوانیزه زمینی
مخازنی که از جنس فولاد گالوانیزه هستند و بر روی سطح زمین قرار میگیرند، در این مجموعه جای دارند. این مخازن بهصورت افقی، عمودی با پایههای کوتاه، مخروطی و مکعبی در تانکر سازی ساخته میشوند.
3. تانکر آب گالوانیزه ماشینی
برای حمل آب به مناطق دوردست و صعبالعبور، باید تانکر آب گالوانیزه را روی یک کامیون یا تریلی نصب کرد. در این صورت به چنین تانکری، مخزن آب گالوانیزه ماشینی یا کامیون تانکر آب میگویند.
در مواقعی که منطقهای دچار کمبود آب است، میتوان با استفاده از این منبع، عملیات آبرسانی را انجام داد. برای مثال وقتی در منطقهای زمینلرزه رخ میدهد و دسترسی به آب لولهکشی و آب بهداشتی از بین میرود، لازم است با استفاده از منبع آب گالوانیزه ماشینی آب را به محل مورد نظر برسانیم.
علاوه بر این، برای انتقال مایعات فله نظیر شیر و همچنین مواد پودری فله نظیر آرد و شکر، میتوان از این مخازن استفاده نمود.
4. مخزن آب گالوانیزه چرخ دار
در بسیاری از موارد، انتقال آب بین دو نقطه با فاصله کوتاه رخ میدهد. برای مثال در کارخانه بین دو دستگاه و یا در زمینهای کشاورزی. در این صورت نمیتوان از تانکر ماشینی استفاده نمود و باید از وسیلهای کوچکتر با ظرفیت مخزن کمتر استفاده کرد. در چنین مواردی تانکر آب گالوانیزه چرخ دار گزینهای مناسب است. این نوع مخزن بر روی یک شاسی چرخ دار نصب میشود. بستگی به حجم مخزن، تعداد چرخها دو یا چهار عدد خواهد بود.
برای اینکه تانکر آب گالوانیزه چرخ دار حرکت کند، لازم است آن را به یک وسیله نقلیه نظیر وانت یا یدککشهای دیگر متصل نمود تا مخزن را در مسیر حرکت دهد. در مناطق روستایی حتی میتوان از حیواناتی نظیر اسب نیز بهره گرفت. این مسئله به حجم منبع آب نیز بستگی دارد.
بهطور کلی حجم مخزن آب گالوانیزه بین 1000 تا 6000 لیتر است و ظرفیتهای بیشتر را در بر نخواهد گرفت.
5. منبع آب گالوانیزه زیرزمینی
در برخی از کاربردها لازم است مخزن آب گالوانیزه را در زیر زمین دفن کنید. این مخازن حجم بسیار زیادی دارند و میتوان تا چند میلیون لیتر را در آنها ذخیره نمود. ذخیره آب شرب، جمعآوری آب باران و سیلاب و نیز مدیریت فاضلاب از کاربردهای تانکر آب گالوانیزه زیرزمینی است. به مخازنی که به کمک آنها فاضلاب را مدیریت میکنند، سپتیک تانک میگویند.
در مجموع، اینکه کدام مخزن برای شما مناسبتر است، بستگی به میزان حجم مورد نیاز، کاربرد، نحوه استفاده و محل قرارگیری مخزن خواهد داشت. در این رابطه میتوانید با تانکر سازی رستاک مشورت نمایید.
انواع منبع آب گالوانیزه از نظر نوع ورق
فلزات را به روشهای گوناگونی میتوان گالوانیزه نمود. در هر یک از روشها میزان ضخامت فلز روی متفاوت است که میتواند کاربردهای مختلفی ایجاد کند. در ادامه انواع روشهای گالوانیزه کردن فولاد را بررسی میکنیم.
1. گالوانیزه گرم
روش گالوانیزه گرم یا روش غوطهورسازی، روشی است که در آن، ورق فلزی در حمامی از فلز مذاب روی غوطهور میشود. در این حالت، لایهای از فلز روی بر تمامی سطح فلز قرار میگیرد و آن را بهطور کامل میپوشاند.
2. الکتروگالوانیزه
روش دیگر برای گالوانیزاسیون ورق فولادی، استفاده از آبکاری است که به آن الکتروگالوانیزه میگویند. در این روش به کمک آبکاری ورق، لایه نازکی از فلز روی برای روی سطح ورق قرار میگیرد که آن را در برابر خوردگی و زنگزدگی محافظت میکند.
3. گالوالوم
در روشهای قبلی، ورق فلزی به روشهای مختلفی تحت پوشش فلز روی قرار میگرفت. در روش گالوالوم، علاوه بر فلز روی، فلز آلومینیوم نیز وجود دارد. به عبارتی آلیاژی از روی و آلومینیوم، سطح ورق را میپوشاند. این روش کمک میکند مقاومت بیشتری در ورق به وجود بیاید.
4. گالفان
چنانچه درصد فلز آلومینیوم را در آلیاژ روی_آلومینیوم افزایش دهیم، لایه محافظ قویتری به وجود میآید. در این صورت روش جدیدی ابداع میشود که به آن روش گالفان میگویند. روش گالفان بیشتر برای پروژههای زیرساختی و دریایی مورد استفاده است.
5. رنگ کردن
این روش را نمیتوان جزو روشهای گالوانیزه کردن در نظر گرفت. با این حال روشی است که به کمک آن میتوان از خوردگی و زنگزدگی فولاد جلوگیری نمود. رنگآمیزی ورقها روشی است با مقاومت کم که قیمت کمتری دارد.
مزایا و معایب تانکر آب گالوانیزه
زمانی که برای سفارش یک مخزن، به تانکر سازی مراجعه میکنید، عمل مقایسه، بسیار کاربردی و البته ضروری است. به کمک مقایسه میتوانید دریابید که کدام تانکر برای شما مناسبتر و البته بهصرفهتر است. در این راستا، مزایا و معایب تانکر آب گالوانیزه را بیان میکنیم تا بتوانید آن را با دیگر مخازن مقایسه نمایید و بهترین انتخاب را انجام دهید.
مزایا
مزایای تانکر گالوانیزه عبارت است از:
- مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگزدگی
- طول عمر بالا
- نیاز به تعمیر و نگهداری کم
- عیبیابی و تعمیر آسان
- سازگاری با شرایط مختلف آب و هوایی
- دسترسی و خرید آسان
- کاربرد و تطبیقپذیری بالا
- ضد جلبک
- شستشوی آسان
- قیمت بهصرفه و سرمایهگذاری در طول زمان
در ادامه به بررسی هر یک از این مزایا میپردازیم.
1. مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگزدگی
مخزن آب گالوانیزه دارای یک لایه از فلز روی یا آلیاژی از روی و آلومینیوم است. به همین دلیل میتواند در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاومت خوبی نشان دهد و زنگ نزند.
2. طول عمر بالا
میدانید که مخزن آب گالوانیزه مقاومت خوبی در برابر خوردگی و زنگزدگی دارند. از این رو در صورت نگهداری صحیح میتواند تا سالیان طولانی بدون مشکل، آب را در خود نگهداری کند. همچنین این مخازن در برابر تغییرات دمایی دچار مشکل نمیشوند. در صورتی که از منبع آب گالوانیزه بهخوبی نگهداری نمایید، میتوانید 30 الی 40 سال از آن استفاده کنید.
3. نیاز به تعمیر و نگهداری کم
مخازنی که زنگ میزنند، مدام نیاز به تعمیر و مراقبت دارند. این مراقبتها هزینههایی دارد که جدای از هزینه اولیه است؛ یعنی علاوه بر مبلغی که برای خرید میپردازید، سالانه هزینههایی را نیز برای جلوگیری و رفع خوردگی و دیگر مشکلات باید پرداخت نمایید؛ اما در تانکر آب گالوانیزه این هزینهها بهشدت کاهش مییابند؛ زیرا در آنها مانند مخازن دیگر، خوردگی گسترده به وجود نمیآید تا نیازی به رفع آن باشد.
4. عیبیابی و تعمیر آسان
چنانچه منبع آب گالوانیزه دچار مشکلی نظیر خوردگیهای جزئی و یا شکستگی شود، بهراحتی میتوانید آن را شناسایی کنید و نیازی به آزمایشهای مختلف برای عیبیابی ندارید. از طرفی تعمیر خرابیهای به وجود آمده راحت است.
5. سازگاری با شرایط مختلف آب و هوایی
برخی از مخازن در هوای گرم فرم خود را از دست میدهند و یا در سرمای شدید، دچار یخزدگی و نهایتاً شکستگی میگردند. این در حالی است که مخزن آب گالوانیزه این ویژگیها را ندارد و جای نگرانی در این باره نیست.
6. دسترسی و خرید آسان
چنانچه قصد خرید و یا سفارش تانکر آب گالوانیزه را دارید، میتوانید آن را بهراحتی خریداری کنید و یا با تماس با تانکر سازی، بهراحتی آن را سفارش دهید. علاوه بر این میتوانید با تماس با تانکر سازی رستاک، مشاوره رایگان پیش از سفارش را نیز دریافت کنید.
7. کاربرد و تطبیقپذیری بالا
همانطور که پیش از این بیان نمودیم، منبع آب گالوانیزه را میتوان در طیف وسیعی از کاربردها استفاده نمود. صنایع غذایی، دارویی، کارخانهها و کارگاههای صنعتی، آتشنشانی و دامپروری، نمونههایی از مراکزی است که میتوان در آنها از تانکر آب گالوانیزه استفاده نمود.
8. ضد جلبک
جلبک در مخازنی به وجود میآید که نور خورشید در آنها نفوذ کند. از آنجایی که مخزن آب گالوانیزه نور را از خود عبور نمیدهد، جلبکها نمیتوانند در آنها رشد کنند.
9. شستشوی آسان
تمامی تانکرهای آب باید در دورههای زمانی خاصی شسته شوند. در برخی از انواع مخازن، عمل شستشو بهسختی صورت میگیرد؛ اما در منبع آب گالوانیزه اینگونه نیست و میتوان به کمک آب و شوینده ملایم، بهراحتی مخزن آب گالوانیزه را شستشو داد. بیرون مخزن را نیز میتوان به دلیل سطح صیقلی، بهراحتی با یک پارچه و مقداری آب تمیز نمود.
10. قیمت بهصرفه و سرمایهگذاری در طول زمان
میدانید که قیمت اولیه تانکر آب گالوانیزه بالاتر از سایر مخازن است. دلیل این امر، مواد اولیه آن و لایه محافظی است که با فلز روی ایجاد میکنیم. با این وجود، به دلیل نیاز به تعمیر و نگهداری کم، در طول زمان این سرمایه به شما بازمیگردد؛ بنابراین منبع آب گالوانیزه گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری در طول زمان است.
مجموع این 10 ویژگی و دیگر ویژگیهایی که در این مقاله فرصت بازگویی آنها نیست، محبوبیت هرچه بیشتر تانکر آب گالوانیزه را فراهم مینماید.
معایب
شاید باور این مسئله کمی مشکل باشد اما تنها عیب تانکر آب گالوانیزه، قیمت اولیه آن است که در مقایسه با مخزن پلی اتیلن یا دیگر مخازن، بالاتر است. با این وجود بیان نمودیم که این مبلغ به دلیل طول عمر بالا در طول زمان جبران میگردد. علاوه بر این ممکن است آب در مخازن پلی اتیلن دچار تغییر بو شود و یا اصطلاحاً بگندد؛ اما در مخزن آب گالوانیزه این اتفاق نمیافتد.
ابعاد و ظرفیت مخزن آب گالوانیزه
گستردگی ابعاد و ظرفیت، از دیگر مزایای تانکر آب گالوانیزه است. بهطور کلی شما هر ظرفیتی را در نظر بگیرید، تانکر سازی میتواند آن را برای شما بسازد. از نمونههای 1000 لیتری مخزن آب گالوانیزه تا نمونههای 4 الی 5 میلیون لیتری؛ بنابراین جای نگرانی در این مسئله وجود ندارد.
نصب تانکر آب گالوانیزه
برای اینکه بتوانیم روش نصب منبع آب گالوانیزه را شرح دهیم، لازم است ابتدا به نحوه ساخت آن توجه کنیم. اگر مخزن از نوع ماژولار یا مدولار باشد، برای نصب لازم است در محل نصب، پنلهای از پیشساخته را به کمک پیچ و مهره، چسب و درزگیر به هم متصل نمایید.
اما اگر از مخازن غیر ماژولار استفاده میکنید، ابتدا سطح مورد نظر را کاملاً صاف و مستحکم کنید. سپس آلودگیهای موجود و لوازم اضافه را از اطراف مخزن دور کنید. مخزن آب گالوانیزه را در محل نصب قرار دهید و طبق راهنمای موجود، تمامی لولههای ورودی، خروجی، پمپ و اتصالات لازم را نصب و پیچ کنید.
در ادامه تانکر آب گالوانیزه را پر از آب کنید تا بتوانید عملکرد مخزن و پمپ را بررسی کنید. در صورت مشاهده هرگونه مشکل، آن را علتیابی و رفع کنید و اجازه ندهید مخزن شما با وجود مشکل، به کار خود ادامه دهد.
نکات مهم در حین استفاده
برای اینکه مخزن آب گالوانیزه بهخوبی کار کند و طول عمر آن افزایش یابد، لازم است نکاتی را رعایت کنید. این نکات عبارت است از:
- نصب تانکر آب گالوانیزه را به گروه متخصص بسپارید.
- مخزن پر را جابهجا نکنید.
- منبع آب گالوانیزه را بهصورت دورهای بازرسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه مشکل و آسیب، آن را رفع نمایید.
- مخزن را بهصورت دورهای شستشو دهید و رسوبات و مواد زائدی را که ممکن است لولهها را مسدود کنند، حذف کنید.
- در تانکر آب گالوانیزه مواد شیمیایی و مواد اسیدی نریزید.
- به مخزن ضربه وارد نکنید.
- در هنگام جابهجایی، مخزن را روی زمین نغلتانید و اجازه ندهید به آن ضربه وارد شود.
توجه به این نکات میتواند طول عمر تانکر آب گالوانیزه را افزایش دهد.
نحوه شستشو
برای شستشوی تانکر آب گالوانیزه ابتدا آن را از مدار خارج کنید و اجازه دهید بهطور کامل تخلیه شود. سپس با استفاده از یک شوینده ملایم و غیر اسیدی، مخزن را بشویید و در نهایت آب بکشید. لولهها و اتصالات را بررسی کنید تا در صورت وجود رسوبات و زباله، آنها را رفع کنید.
در صورتی که در کف مخزن رسوب ایجاد شده، آن را رفع کنید و مخزن را آب بکشید. حالا اجازه دهید منبع آب گالوانیزه کاملاً خشک شود. تا 24 ساعت مخزن را پر نکنید. پس از این زمان، میتوانید آن را پر از آب نموده و استفاده کنید.
قیمت منبع آب گالوانیزه
مانند هر مخزن دیگری، قیمت تانکر آب گالوانیزه نیز تحت تأثیر عوامل مختلفی است. این عوامل عبارت است از:
- ضخامت ورق
- نوع روش گالوانیزه کردن
- حجم و ظرفیت منبع
- روش ساخت و نصب
- مکان قرارگیری
- کیفیت ساخت
- کیفیت مواد اولیه
در نهایت برای خرید یا سفارش و نیز استعلام قیمت بر اساس نیاز خود، میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.
جمعبندی و سخن پایانی
تانکر آب گالوانیزه یکی از انواع مخزن آب است که محبوبیت و طول عمر بالایی دارد. این نوع مخزن در ابعاد و اندازههای مختلفی تولید میشوند و دارای دو نوع مدولار و غیر مدولار است. مخزن آب گالوانیزه مدولار یا همان ماژولار دارای ظرفیتهای بالا تا چندین میلیون لیتر است. این در حالی است که مخازن غیر مدولار اندازههای کوچکتری دارند. برای خرید منبع آب گالوانیزه و یا هر تنوع منبع آب دیگر میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال سابق در زمینه ساخت انواع مخزن آماده ارائه خدمات به مشتریان عزیز است.