روش ساخت مخازن پلاستیکی
روشهای مختلفی برای ساخت تانکر آب پلاستیکی وجود دارد. اندازه مخازن آب پلاستیکی، تعداد روشهای موجود برای تولید آنها از جمله قالب گیری بادی یا قالب گیری چرخشی را محدود میکند. قبل از شروع فرآیند قالبگیری، تولیدکنندگان تانکرها، پلیمر مناسب را متناسب با الزامات مخزن آب پلاستیکی پیشنهادی انتخاب میکنند؛ انتخابی که برای عملکرد و استفاده مخزن بسیار مهم است.
چندین فاکتور ضروری برای شکل دادن به مخزن آب پلاستیکی در نظر گرفته میشود که شامل ضخامت پلاستیک و شکل مورد نظر میباشد. هیچ یک از بخشهای فرآیند تولید را نمیتوان حذف نمود؛ زیرا هرکدام از مراحل برای تولید یک محصول بادوام و رضایتبخش، لازم است.
مراحل ساخت تانکر آب پلاستیکی
قبل از شروع فرآیند تولید تانکر، تولیدکنندگان پلیمر مناسب برای تولید مخزن آب پلاستیکی را انتخاب میکنند. پلیمرهایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند پلی اتیلن و پلی پروپیلن هستند. مخازن پلی اتیلن یکی از محبوبترین مخازن پلاستیکی در بین مصرفکنندگان است.
پلی اتیلن
پلی اتیلن که با نام پلی اتن نیز شناخته میشود، ساختاری خطی دارد که عنصر اصلی آن اتن است. اتن یک مولکول پایدار است. در طی پلیمریزاسیون، یک کاتالیزور برای تبدیل اتیلن به پلی اتیلن اضافه میشود. این ماده یکی از بهترین مواد برای ساخت تانکر آب پلاستیکی است.
پلی پروپیلن
پلی پروپیلن از پروپیلن که یک هیدروکربن آلی است، ساخته میشود و خواص فیزیکی مشابه پلی اتیلن دارد. تفاوت بین این دو پلیمر، مقاومت بیشتر پلی پروپیلن در برابر حرارت و همچنین سختی آن است. پلی پروپیلن انعطافپذیرتر است و در برابر برخی اسیدها و قلیاها مقاوم است.
قالب گیری چرخشی
قالب گیری چرخشی روشی برای تولید قطعات توخالی با قرار گیری آنها در قالب توخالی است. پس از قرار گیری رزین پودر در قالب، قالب شروع به چرخش میکند.
قالب گیری چرخشی مرحله اول
اولین مرحله در فرآیند قالب گیری چرخشی، قرارگیری پلیمر پودر پلاستیک در محفظه قالب است. مقدار پلیمر، اندازه مخزن آب پلاستیکی و ضخامت دیوارههای آن را تعیین میکند. ابتدا دیوارههای قالب با یک عامل رها کننده پوشانده میشود تا جداسازی مخزن آب پلاستیکی قالب گیری شده آسانتر شود.
در مورد توصیف بدون درز بودن قالب گیری چرخشی سردرگمی وجود دارد؛ زیرا خطی وجود دارد که کاملاً در اطراف قالب میچرخد. قالبهای چرخشی دارای دو بخش بالا و پایین هستند که قبل از پوشش آن و ریختن پودر پلیمر به هم متصل میشوند. هنگامیکه بالا و پایین به هم پیچ میشوند، فاصله کمی بین نیمهها وجود دارد که هنگام بیرون آوردن محصول نهایی قابلمشاهده است. علیرغم وجود این درز، تمام مخازن آب پلاستیکی چرخشی یک قطعه ضد نشتی هستند.
قالب گیری چرخشی مرحله دوم
در ادامه ساخت تانکر آب پلاستیکی، قالب پوشش دادهشده همراه با پلیمر پودری آن در یک اجاق بزرگ قرار میگیرد و در آنجا گرم میشود تا پودر پلیمر بهآرامی ذوب شود. با اعمال گرما، قالب به روشی چند محوره میچرخد و پلاستیک ذوبشده را به طرفین قالب میچرخاند.
مرحله سوم قالب گیری چرخشی
در این مرحله از ساخت تانکر آب پلاستیکی، همانطور که قالب در حال گرم شدن است، قالب میچرخد تا پلیمر ذوبشده را در سراسر سطح قالب پخش کند. راندمان فرآیند، بهطور مساوی مواد را پخش میکند؛ بهطوریکه به ضخامت لازم برای ظرف به دست میآید و آن را شکل میدهد و مشخص میکند.
مرحله چهارم قالب گیری چرخشی
پس از مدتزمان مشخصی، قالب از چرخش گرمایش خارجشده و در چرخش خنککننده قرار میگیرد. فرآیند خنکسازی، پلاستیک را در داخل قالب، به حالت جامد تبدیل میکند. این فرآیند کمتر از یک ساعت طول میکشد. خنککننده در یک محدوده خاص حفظ میشود تا از تاب برداشتن جلوگیری شود و یک سطح صاف و یکنواخت تضمین شود. دمای پایینتر باید به نقطهای برسد که مواد کاملاً به حالت انجماد برسند و مخزن آب پلاستیکی تکمیلشده برای جابجایی ایمن باشد.
قالب گیری چرخشی مرحله پنجم
مرحله نهایی در فرآیند قالب گیری چرخشی ساخت تانکر آب پلاستیکی، قالب گیری محصول نهایی است. تانکرهای آب پلاستیکی متراکم کوچکتر را میتوان بهراحتی با دست جدا کرد. این در حالی است که مخازن بزرگتر با لیفتراک یا تجهیزات تخلیه خارج میشوند. یک تانکر پلاستیکی تکمیلشده، یک مخزن پلاستیکی توخالی جامد است که برای اتصال لولهها، اتصالات و سایر اجزای مونتاژ آماده است.
قالب گیری دمشی
روش دیگر در ساخت تانکر آب پلاستیکی، قالب گیری دمشی است که برای تولید تانکر آب پلاستیکی دارای دو فرآیند تزریقی و اکستروژن مناسب است. همانند قالبگیری چرخشی، قالبگیری بادی از قالب برای شکلدهی و ایجاد تانکر پلاستیکی آب استفاده میکند. تفاوت بین این دو روش در نحوه قرار گیری پلیمر پلاستیک مذاب در قالب است.
قالب گیری دمشی مرحله اول
دو مرحله اولیه وجود دارد که قبل از شروع فرآیند قالب گیری دمشی، برای قالب گیری بادی تزریقی و اکستروژن انجام میشود. برای شروع فرآیند اکستروژن، یک لوله از پلاستیک مذاب تشکیل میشود. برای قالب گیری تزریقی، یک پریفرم ساخته میشود.
مرحله دوم قالب گیری دمشی
با قالب گیری دمشی اکستروژن، پاریزون که از اکسترودر آمده است، در قالبی باد میشود که با شکل مخزن آب پلاستیکی مطابقت دارد.
توضیح 1: پاریزون همان روده مذاب پلاستیکی است که از دای هد بیرون میاید.
توضیح 2: اکسترودر یکی از انواع دستگاههای صنعتی است که برای تولید قطعات پلاستیکی با شکلهای مختلف به کار میرود. این دستگاه با استفاده از فناوری اکستروژن، پلاستیک را از داخل یک قالب بیرون میکشاند و شکل نهایی قطعه را به دست میدهد.
برای قالبگیری تزریقی در ساخت تانکر آب پلاستیکی، پریفرم در قالب تزریقی ایجاد میشود که توسط یک میله هستهای که در داخل پریفرم قرار دارد شکل میگیرد و شکلی شبیه به بالای مخزن آب پلاستیکی دارد که بسیار شبیه گردن بطری است. پریفرم با تمام پلیمر به یک میله هستهای اتصال مییابد تا مخزن آب پلاستیکی را شکل دهد.
قالب گیری دمشی مرحله سوم
در مرحله بعدی فرآیند قالب گیری دمشی اکستروژن، پریسون با هوای داغ پر میشود که آن را مجبور میکند شکل حفره قالب را به خود بگیرد.
مرحله بعدی فرآیند تزریق، انتقال پریفرم از قالب تزریق به قالب مخزن آب پلاستیکی است. پریفرم توسط یک دریچه هوا، باد میشود. این دریچه پریفرم را به طرفین مخزن آب پلاستیکی هدایت میکند تا شکل مورد نظر را به خود بگیرد.
مرحله چهارم قالب گیری دمشی
آخرین مرحله برای هر دو فرآیند، خنک کردن قالب و مخزن آب پلاستیکی است. هنگامیکه قالب به دمای اتاق رسید، قالب را باز میکنند و مخزن آب پلاستیکی را از درون آن خارج مینمایند.
هر دو شکل قالب گیری دمشی توانایی ساخت تانکر آب پلاستیکی با جزئیات پیچیده و دقیق را دارند. اگرچه بیشتر به دلیل تولید انبوه سایر محصولات پلاستیکی مانند بطریهای نوشابه و سایر اقلام پلاستیکی توخالی معروف هستند.
جمعبندی و سخن پایانی در باب ساخت تانکر آب پلاستیکی
در این مقاله از تانکر سازی رستاک به توضیح روشهای ساخت تانکر آب پلاستیکی پرداختیم. در هر دو این روشها تانکرهای آب پلاستیکی با دقت و کیفیت بالا ساخته میشوند تا پاسخگوی نیاز مصرفکنندگان باشند. برای خرید تانکر آب پلاستیکی میتوانید با تانکرسازی رستاک تماس بگیرید و در حین سفارش محصول، مشاوره رایگان دریافت کنید.