منبع پلی اتیلن چیست؟
مخزن پلی اتیلن نوعی تانکر است که کاربردهای مختلفی از جمله ذخیره و نگهداری آب شرب، مواد غذایی، مواد شیمیایی، انواع سوخت و کودهای شیمیایی دارد. با توجه به کاربرد گسترده این مخازن، نصب مخزن پلی اتیلن بهصورت درست و اصلی اهمیت زیادی دارد و کمک میکند تا این تانکر، بهدرستی کار خود را انجام دهد. در این مقاله از تانکر سازی رستاک، به بررسی نحوه و روش نصب مخزن پلی اتیلن خواهیم پرداخت.
مراحل نصب مخزن پلی اتیلن
زمانی که میخواهید به نصب مخزن پلی اتیلن بپردازید، لازم است مراحل آن را به ترتیب و به شیوه صحیح انجام دهید. در این صورت است که تانکر شما میتواند بهخوبی کار کند و نیازهای مرتبط را برطرف نماید. در این راستا، ما به بررسی مراحل نصب این مخزن خواهیم پرداخت.
1. خرید مخزن
پیش از هر عمل دیگری، لازم است مخزن مورد نظر خود را خریداری نمایید. راههای مختلفی برای خرید مخزن پلی اتیلن وجود دارد. بهترین راه، خرید مخزن پلی اتیلن از طریق یک تانکر سازی است؛ زیرا شما میتوانید مستقیماً با تولید کننده ارتباط بگیرید و مخزن خود را آنطور که نیازهای شما را برطرف میکند، سفارش دهید.
علاوه بر این، قیمت خرید مخزن از تانکر سازی، بهمراتب کمتر از خرید از واسطهها است. این ویژگی کمک میکند شما در هزینههای خود بهطور قابل ملاحظهای صرفهجویی نمایید. در صورت هرگونه نیاز به مشاوره نیز، تانکر سازی میتواند به شما مشورت لازم و دقیق را ارائه دهد.
قبل از اینکه خرید مخزن را انجام دهید، لازم است ابتدا بررسی کنید که حجم مورد نظر شما چقدر است. محاسبه حجم مخزن با استفاده از محاسبه میانگین مصرف هر فرد و تعداد افراد مصرف کننده صورت میگیرد. در این زمینه نیز تانکر سازی میتواند به شما در محاسبه دقیقتر، کمک نماید.
2. انتخاب محل نصب
پس از اینکه حجم مورد نظر را محاسبه و تانکر مناسب خود را خریداری نمودید، نوبت به نصب مخزن پلی اتیلن میرسد؛ اما پیش از نصب ابتدا لازم است مکان مناسب را آماده کنید. محل نصب مخزن پلی اتیلن باید عاری از هرگونه زباله و مواد اضافی باشد. همچنین سطحی که تانکر را روی آن قرار میدهید، باید کاملاً صاف و یکدست باشد و تحمل وزن مخزن را دارا باشد.
بنابراین نباید سطح زیرین تانکر را با استفاده از سنگ، آجر، چهارپایههای نامناسب و مواردی از این دست مرتفع کنید. در بیشتر موارد، یک سطح بتنی میتواند محل مناسبی برای نصب مخزن پلی اتیلن باشد؛ بنابراین سطح زیر تانکر باید کاملاً محکم و مسطح باشد تا مخزن روی آن تکان نخورد و یا لرزش زمین، آن را تکان ندهد.
علاوه بر این موارد، تانکر باید در محلی نصب شود که عاری از مواد تیز و برنده، اشیایی با پتانسیل سقوط بر روی تانکر، مواد قابل اشتعال، حرارت، مواد آتشزا و مواردی از این باشد.
3. روشهای نصب
نصب مخزن پلی اتیلن در مکانهای مختلفی صورت میگیرد. هر یک از این مکانها، روشهای متفاوتی برای نصب خواهند داشت؛ بنابراین اینکه شما کدام روش را انتخاب میکنید، تعیین میکند که در مرحله پیش از اجرا، چه روندی را برای نصب مخزن پلی اتیلن خود انتخاب کنید. بهطور کلی مخزن پلی اتیلن را به 6 روش میتوان نصب نمود. این روشها عبارت است از:
مخزن هوایی
این روش برای مخازن آب کاربرد دارد و کمک میکند فشار آب در تمامی ساعات شبانهروز، با یک روند ثابت باشد. در این روش، مخزن پلی اتیلن را بر روی یک سازه فلزی بلند نصب میکنند. ارتفاع این سازه از 30 متر تا 300 متر متغیر است و بسته به حجم تانکر انتخاب میشود.
بر روی این سازه، یک سطح هموار میسازند که مخزن را بر روی آن نصب میکنند. ظرفیت مخزن هوایی معمولاً تا چند صد هزار لیتر است و نیازی به پمپ خروجی ندارد. در عوض باید برای پر کردن تانکر، از پمپ ورودی استفاده کنید؛ زیرا آب باید از درون لولهها به سمت بالا حرکت کند. مراحل پیش از نصب در این روش، نصب پایههای فلزی است.
مخزن زمینی
زمانی که مخزن را بر روی سطح زمین نصب میکنید، میتوانید آن را مخزن زمینی بنامید. این مخازن انواع مختلفی دارند و ظرفیتهای متنوعی را در بر میگیرند. پراستفادهترین نمونههای مخزن زمینی، مخزن پلی اتیلن افقی و مخزن پلی اتیلن عمودی است.
برای نصب مخزن پلی اتیلن زمینی، لازم است سطح زیرین مخزن را کاملاً مسطح و مستحکم کنید و تانکر را روی آن نصب نمایید و به امکانات دیگری نیاز ندارید. این در حالی است که برای نصب مخزن پلی اتیلن هوایی، باید دهها متر سازه فلزی تهیه کنید.
مخزن زیرزمینی
در برخی مواقع، لازم است مخزن را در زیر زمین نصب و سپس آن را دفن کنید. به چنین مخازنی، مخزن زیرزمینی یا مخزن دفنی میگویند. این مخازن ظرفیتهای بسیار بالایی دارند و انواع مایعات را در خود ذخیره میکنند. زمانی که مخزن آب را بهصورت زیرزمینی نصب میکنید، برای تأمین فشار مناسب، لازم است از یک پمپ خروجی استفاده کنید؛ اما برای پر کردن مخزن نیازی به پمپ نیست.
عملیات پیش از نصب مخزن پلی اتیلن در این روش، حفر چاله است. چاله باید از هر طرف، حداقل 20 سانتی متر بزرگتر از اندازه مخزن باشد.
مخزن ماشینی
در بسیاری از موارد، لازم است حجم عظیمی از مایعات خوراکی، صنعتی و حتی شیمیایی را در فواصل بسیار دور جابهجا کنید. برای این کار نیاز به یک تانکر ماشینی دارید. این مخازن بر روی یک کامیون یا تریلی نصب میشوند. نصب مخزن پلی اتیلن ماشینی باید حتماً توسط متخصصین در تانکر سازی صورت بگیرد و نمیتوان آن را به افراد بیتجربه سپرد؛ زیرا این مخزن در جاده حرکت میکند و نیازمند سطوح بالایی از ایمنی است.
پیشنهاد مطالعه: مقاله مخزن آب پلی اتیلن | انواع تانکر آب پلی اتیلن و ویژگیهای آن
مخزن چرخ دار
برای حمل مایعات در فواصل نزدیک و ظرفیتهای کم، لازم نیست مخزن ماشینی را به کار ببندید. بلکه میتوانید از یک تانکر کوچکتر استفاده کنید. نصب مخزن پلی اتیلن چرخ دار، بر روی یک شاسی صورت میگیرد که دارای دو یا چهار چرخ است. از تانکر چرخ دار میتوان در کارگاهها، کارخانهها و مزارع استفاده نمود.
مخزن پشت نیسانی
مخزن نیسانی نوع دیگری از مخزن است که میتوان آن را بر روی یک نیسان و یا وانت قرار داد. در این نوع تانکر، نصب مخزن پلی اتیلن صورت نمیگیرد. بلکه مخزن را بر روی نیسان سوار و پس از رسیدن به مقصد، آن را پیاده میکنند. از ویژگیهای این مخزن میتوان به قدرت و مقاومت بدنه آن اشاره کرد؛ زیرا این تانکر در برابر تکانهای شدید پشت وانت مقاوم است.
بنابراین لازم است پیش از خرید، ابتدا مشخص کنید که روش نصب مخزن پلی اتیلن شما کدام است؛ زیرا هر یک از این مخازن از نظر حجم، قدرت بدنه و کارایی متفاوت هستند و نمیتوان آنها را بهجای یکدیگر به کار گرفت.
4. اجرای نصب
پس از اینکه مخزن مورد نظر خود را انتخاب نمودید و روش نصب را نیز انتخاب کردید، نوبت به اجرای نصب میرسد. اگرچه نحوه نصب هر یک از این مخازن با یکدیگر متفاوت است، اما در اجرای اصلی شبیه به هم هستند و میتوان از یک دستور واحد برای همه آنها استفاده کرد. در این بین، مخزن ماشینی و مخزن نیسانی نصب متفاوتی دارند. نصب مخزن پلی اتیلن ماشینی را باید به تانکر سازی بسپارید؛ اما مخزن نیسانی نصب بسیار آسانی دارد و از آنجایی که قابل حمل است و ثابت نیست، نیازی به اتصالات ورودی ندارد.
نصب لوله های ورودی و خروجی
برای نصب مخزن پلی اتیلن، شما تعدادی مهره و رزوه در اختیار دارید و مقداری لوله که بر اساس فاصله مخزن از منبع ورودی و فاصله آن تا شیر خروجی، ممکن است اندازههای آنها متفاوت باشد. در مخازن زیرزمینی و مخازن هوایی، ممکن است طول لولهها بسیار زیاد باشد اما در مورد سایر مخازن، این طول بسیار کمتر است.
شما باید ابتدا مخزن را در محل نصب قرار دهید. پیش از نصب مخزن پلی اتیلن، ابتدا آن را بررسی کنید تا شکستگی و یا آسیبی در آن وجود نداشته باشد. سپس مراحل اجرای نصب را انجام دهید.
برای این کار، لولههای ورودی را به منبع اصلی تأمین آب متصل کنید و سر دیگر را به مخزن پلی اتیلن وصل نمایید. توجه کنید که نباید رزوهها را بیش از حد سفت کنید؛ زیرا این کار باعث میشود لولهها نشتی پیدا کنند؛ بنابراین رزوهها را فقط بهاندازهای که لازم است، بچرخانید.
در مرحله بعد، لولههای خروجی تانکر را وصل کنید و سر دیگر لولهها را به شیرهای خروجی اصلی متصل نمایید. اگر مخزن به پمپ نیاز دارد، از یک نیروی متخصص بخواهید آن را برای شما نصب کند؛ زیرا اشتباه در نصب پمپ، میتواند مشکلات زیادی از جمله سوختگی پمپ را به همراه بیاورد. درب مخزن را ببندید اما آن را هوابند نکنید؛ زیرا تانکر نمیتواند بهخوبی عملکرد خود را انجام دهد.
5. آزمایش درستی نصب
برای اینکه از نحوه درست نصب مخزن پلی اتیلن اطمینان حاصل کنید، لازم است آن را آزمایش کنید. برای این کار ابتدا لازم است مخزن را پر کنید. اگر موادی که قرار است در مخزن ذخیره کنید، قابلیت آزمایش ندارد، میتوانید از آب استفاده کنید؛ یعنی ابتدا مخزن را با آب آزمایش کنید و پس از اطمینان از درستی نصب آن، ماده مورد نظر را درون آن ذخیره نمایید.
در این راستا ابتدا مخزن را پر از آب کنید. سپس اتصالات، لولهها و بدنه مخزن را از جهت نشتی بررسی نمایید. پمپ را به کار بیندازید تا عملکرد آن را بررسی کنید. شیرهای خروجی را باز کنید و خروج آب و فشار آن را بررسی کنید. مایعات برای خروج نباید با مشکلاتی نظیر گرفتگی و قطعی روبهرو شوند.
در صورتی که هرگونه مشکلی را مشاهده نمودید، آن را ریشهیابی کنید و رفع نمایید. برای مثال نشت از اتصالات لولهها میتواند به دلیل شکستگی، پیچاندن بیش از حد رزوهها و یا پیچاندن کمتر از حد رزوهها باشد؛ بنابراین همه این موارد را بررسی کنید.
روشهای نگهداری از مخزن پلی اتیلن
پس از اتمام نصب مخزن پلی اتیلن، لازم است از آن بهخوبی نگهداری کنید تا بهخوبی کار کند. برای این کار اقدامات زیر را انجام دهید.
- پس از نصب مخزن پلی اتیلن، یک بار دیگر مراحل نصب را مرور کنید و اطمینان حاصل کنید که همه مراحل را بهخوبی انجام دادهاید. حتماً نصب را به یک متخصص بسپارید و از افراد نابلد یا کمتجربه استفاده نکنید.
- تانکر را بهصورت دورهای و منظم بازرسی کنید. اگرچه پس از نصب مخزن پلی اتیلن، این تانکر نیاز به نگهداری زیادی ندارد، اما لازم است برای اطمینان از عملکرد درست آن، بهصورت دورهای آن را مورد بررسی قرار دهید. در صورت مشاهده هرگونه مشکل و خرابی، بهسرعت نسبت به رفع آن اقدام نمایید یا مراتب را به مسئولین مربوطه اطلاع دهید.
- مخزن را بهصورت دورهای و منظم بشویید. این کار به جلوگیری از ایجاد رسوب و آلودگی کمک میکند. این امر بهخصوص در مورد مخازنی که مایعات خوراکی و بهداشتی را ذخیره میکنند، بسیار مهم است.
- هرگز بر روی مخزن پلی اتیلن، اشیای سنگین را قرار ندهید و یا روی آن نایستید.
- هرگز به تانکر ضربه نزنید و آن را در معرض ضربه قرار ندهید. همچنین در هنگام نصب مخزن پلی اتیلن، دقت کنید که آن را در معرض سقوط نصب نکنید.
- اشیای نوکتیز و برنده را به مخزن نزدیک نکنید.
- در صورت نصب مخزن پلی اتیلن بهصورت زیرزمینی، روی سقف مخزن وسیلههای سنگین قرار ندهید. اجازه ندهید روی سقف مخزن، ماشینها و وسایل سنگین دیگر قرار بگیرند.
مجموع این نکات میتواند به طول عمر مخزن شما کمک کند.
جمعبندی و سخن پایانی
در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی روشهای نصب مخزن پلی اتیلن پرداختیم. این مخازن را به صورتهای مختلفی میتوان نصب نمود. روش نصب مخزن پلی اتیلن بستگی به این دارد که چه مادهای را در آن ذخیره کنید. در برخی موارد لازم است این مخازن را بهصورت زیرزمینی نصب کنید. حال آنکه برای برخی دیگر از کاربردها، لازم است مخزن را بهصورت هوایی نصب کنید. چنانچه شما هم به یک مخزن پلی اتیلن نیاز دارید، میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال سابقه در زمینه ساخت انواع مخزن، آماده ارائه خدمات به تمامی مشتریان عزیز است.