فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار چیست؟
تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار دو نوع تانکر هستند که در کاربردهای متعددی قابل استفادهاند. گاهی برخی افراد، این دو تانکر را بهجای یکدیگر در نظر میگیرند یا به عبارتی آن دو را با هم اشتباه میگیرند. در چنین صورتی مصرفکننده با مشکلات زیادی روبهرو خواهد شد؛ زیرا این دو تانکر در عملکرد و بسیاری دیگر از ویژگیها، با یکدیگر متفاوت هستند. در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی 8 فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار میپردازیم.
1. ساختار و طراحی
اولین فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار، در طراحی و ساختار آن است. تانکر چرخ دار یک تانکر معمولی است که بر روی یک شاسی متناسب با وزن و ابعاد تانکر، نصب میشود. این شاسی دارای دو یا چهار چرخ است که بسته به ابعاد تانکر انتخاب میشوند. تانکر با استفاده از اتصالاتی به شاسی متصل است و دارای یراق است تا بتوان آن را به وسیله نقلیهای پیوند داد؛ زیرا این تانکر برای جابهجایی نیاز به یک نیروی محرکه دارد که معمولاً یک وسیله نقلیه نظیر تراکتور آن را تأمین میکند.
این در حالی است که تانکر ماشینی بر روی یک ماشین بزرگ نصب میشود. نظیر وانت، کامیون و تریلی. به همین دلیل به آن، کامیون تانکر یا تریلر تانکر نیز میگویند. نیروی محرکه برای حرکت تانکر ماشینی، همان کامیون و یا تریلی است که تانکر روی آن نصب و سوار است؛ بنابراین این نوع تانکر، یک تانکر مستقل و بینیاز از دیگر وسیلهها است. تانکر چرخ دار برای انتقال بین فواصل کوتاه کاربرد دارد اما تانکر ماشینی میتواند مسافتهای طولانی را بدون مشکل طی کند.
2. روش ساخت
دیگر فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار در روش ساخت این دو است. تانکر چرخ دار ابعاد کوچکتری دارد و به همین دلیل در فرایند ساخت، فشار و تنش کمتری را تجربه میکند. همچنین روشهای ساخت آن ساده و آسان است.
اما تانکر ماشینی نیازمند فرآیند طولانی برای ساخت است و برای حفظ ایمنی در جاده، نیازمند فرآیند ساخت پیچیده و ایمن است. از طرفی تانکر ماشینی ظرفیت بیشتری دارد و نیاز دارد برای تحمل این حجم زیاد، تدابیر امنیتی آن رعایت شود. مجموع این کارها باعث میشود فرآیند و مدتزمان ساخت نیز افزایش یابد.
علاوه بر این، تانکر ماشینی طیف وسیعی از مایعات را در خود نگه میدارد که لازم است فرآیندهای ضد نشتی و ضد خوردگی را طی کند. از این رو از موادی ساخته میشود که بتواند در برابر انواع مواد مقاومت کند.
3. مواد اولیه
مواد اولیه برای ساخت تانکر چرخ دار، میتواند موادی مانند پلی اتیلن، کامپوزیت، استیل ضدزنگ، فولاد، فایبرگلاس و یا هر ماده دیگری باشد؛ زیرا دارای حجم و ابعاد کوچک است و قرار نیست آن را در فواصل طولانی جابهجا کنید.
اما این میتواند فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار باشد؛ زیرا تانکر ماشینی باید از مواد ضدضربه و ضد خوردگی ساخته شود و توانایی تحمل سرعت و حجم بالا را داشته باشد؛ بنابراین معمولاً این تانکرها را از جنس فولاد ضدزنگ، فولاد کربنی و مواردی از این دست میسازند تا در طول مسیر مشکلی برای مایع و ماشین به وجود نیاید.
پیشنهاد مطالعه: مقاله راهنمای جامع خرید مخزن آب
4. روش نصب
نصب تانکر چرخ دار بهسادگی انجام میشود؛ زیرا ابعاد آن کوچکتر است و کاربرد آن بیشتر در محیطهای بسته است. با چند اتصال میتوان تانکر را به شاسی دارای چرخ متصل نمود و از آن اطمینان حاصل کرد.
اما تانکر ماشینی قرار است در جاده و با سرعت بالا حرکت کند. از طرفی مقادیر بسیار زیادی از مایعات را در خود نگه دارد. در مجموع اتصال تانکر ماشینی نیازمند دقت، توجه و ایمنی بالاست و تدابیر امنیتی بالایی را میطلبد و نمیتوان آن را با تانکر چرخ دار مقایسه نمود.
5. کاربرد
دیگر فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار، کاربرد آن است. تانکر چرخ دار معمولاً برای آبیاری باغ و مزارع کوچک، تأمین آب برای دامداریها، حمل سوخت درون یک کارگاه و مواردی از این دست کاربرد دارد. این در حالی است که تانکر ماشینی برای حمل مایعات در فواصل طولانی و بین شهری به کار میرود. از این تانکر برای حمل آب، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، پتروشیمی، آب و فاضلاب و مواردی از این دست بهره میگیرند.
6. ظرفیت و ابعاد
تانکر چرخ دار با توجه به کاربردی که دارد معمولاً در ابعاد کوچک و ظرفیت کم ساخته میشود. در حالی که تانکر ماشینی برای کاربردهای بیشتر و ظرفیتهای بزرگ مورد استفاده است؛ بنابراین این دو از نظر ظرفیت نیز با یکدیگر متفاوت هستند و نمیتوان آنها را بهجای یکدیگر به کار برد.
7. قابلیت جابهجایی
نمونهای دیگر از فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار قابلیت جابهجایی این دو است. توجه به شاسی، نیروی محرکه و چرخهای تانکر چرخ دار و تانکر ماشینی میتواند نشان دهد که این دو تانکر تا چه اندازه قابلیت جابهجایی دارد. در حقیقت تانکر چرخ دار فقط میتواند در میان یک مزرعه و یا کارگاه حرکت کند و نمیتوان از آن برای حمل مایعات در فواصل طولانی استفاده کرد.
این در حالی است که تانکر ماشینی برای جاده ساخته شده است و میتوان به کمک آن صدها هزار لیتر مایعات را بین شهرها و استانهای کشور جابهجا کرد. بدون اینکه مشکلی برای آن به وجود بیاید؛ بنابراین میتوان گفت قابلیت جابهجایی این دو، میتواند به راحتی فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار را مشخص کند.
8. روش نگهداری و ایمنی
دیگر فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار، تفاوت در روش نگهداری و ایمنی این دو است. تانکر چرخ دار به دلیل حجم کمتر و کاربرد در محیطهای کوچکتر، نیاز به نگهداری کمتری دارد. همچنین ایمنی آن به لحاظ جدی در خطر نیست.
اما در مورد تانکر ماشینی چنین نیست. این تانکرها به دلیل حجم بالا و همچنین سرعت زیاد و حرکت در جاده، نیاز به تدابیر جدی برای حفظ ایمنی دارند. علاوه بر این، این تانکرها مجهز به سیستم ضد نشت، ضدضربه و ضد واژگونی هستند تا در صورت بروز حادثه در جاده، بتوان از خطراتی نظیر انفجار و واژگونی جلوگیری کرد؛ بنابراین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار از نظر نیاز به ایمنی با یکدیگر فرق دارند.
جمعبندی و سخن پایانی
شناخت تفاوت و فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار برای کسانی که به یک تانکر قابل حمل نیاز دارند ضروری است. این شناخت به فرد کمک میکند تا تانکری را انتخاب کند که با نیازهای وی تطابق بیشتری دارد. در غیر این صورت ممکن است با انتخاب اشتباه، مجبور به صرف هزینه بیشتر شوید. فرق بین تانکر ماشینی و تانکر چرخ دار شامل تفاوت در ساختار، طراحی، مواد اولیه، روش ساخت، کاربرد، ظرفیت و ابعاد، قابلیت جابهجایی و روش نگهداری و ایمنی است که در این مقاله بهطور کامل بیان نمودیم. اگر شما نیز به یک تانکر قابل حمل نیاز دارید، میتوانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال تجربه، آماده خدمترسانی به شما مشتریان عزیز است.