مخزن دو لایه چیست؟ 8 کاربرد مهم تانکر دو لایه

کاربرد و مزایای مخزن دو لایه

منبع دو لایه چیست؟

مخزن دو لایه یکی از انواع مخزن پلی اتیلنی است که در ابعاد و شکل‌های مختلف تولید می‌شود. این مخزن دارای کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف و همچنین ذخیره آب شرب است که آن با به یک مخزن همه‌کاره تبدیل کرده است. از کارایی‌های این محصول پرکاربرد می‌توان به جابه‌جایی مایعات خصوصاً آب اشاره کرد. همچنین تانکر دو لایه در فراهم‌سازی آب سیستم‌های گرمایشی نقش بسزایی دارد. ترکیبات ساختاری مخازن دو لایه به‌گونه‌ای است که می‌تواند در برابر حرارت و گرما و همچنین یخ‌زدگی و سرما مقاومت بسیاری از خود نشان دهد. در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی کامل منبع دو لایه خواهیم پرداخت.

چه مخزن‌هایی را می‌توان دو لایه ساخت؟

وقتی صحبت از مخزن دو لایه به میان می‌آید، در حقیقت منظور مخازن پلی اتیلنی دو لایه است. در رابطه با سایر تانکرها، از واژه دوجداره استفاده می‌شود. برای مثال وقتی یک تانکر فلزی را با دو لایه بسازند، به آن، تانکر فلزی دوجداره می‌گویند.

یکی از مباحث مهم در رابطه با انواع مخزن دو لایه، لایه‌بندی مناسب آن است که باعث کیفیت و مرغوبیت تانکر و همچنین طول عمر بیشتر آن می‌شود. مخزن‌های آب پلیمری که از دو لایه پلاستیک سفید تولید می‌شوند، در برابر اشعه‌ی فرابنفش خورشید مقاوم‌تر هستند.

کاربردهای مخزن دو لایه پلی اتیلن چیست؟

در مقالات پیشین درباره مخزن پلی اتیلن و کاربردهای آن به‌طور مفصل صحبت کردیم. در این مقاله به‌طور ویژه به بررسی کاربردهای تانکر دو لایه پلی اتیلنی می‌پردازیم. به‌طور کلی مخزن دو لایه کاربردهای زیادی دارد. از مهم‌ترین کاربردهای منبع دو لایه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ذخیره آب آشامیدنی: مهم‌ترین کاربرد منبع دو لایه، ذخیره سازی آب در آپارتمان‌ها و ساختمان‌های تجاری است که دسترسی آسان به آب آشامیدنی و بهداشتی را برای همه آسان کرده است.
  2. صنعت کشاورزی: ذخیره سازی سموم کشاورزی و باغداری به‌وسیله منبع دو لایه صورت می‌پذیرد.
  3. نگهداری مواد شیمیایی: مخازن پلی اتیلنی واکنش ناپذیرند و به همین دلیل می‌توان از آن‌ها برای نگهداری مواد شیمیایی استفاده نمود.
  4. پتروشیمی: وزن کم و مقاومت بسیار بالای مخزن دولایه پلی اتیلنی آن را به گزینه‌ای مناسب برای نگهداری محصولات پتروشیمی اعم از نفت، گاز، بنزین و گازوئیل تبدیل کرده است.
  5. صنایع غذایی: تانکر دو لایه کیفیت و سلامت محصولات خوراکی اعم از مایعات و دیگر مواد غذایی را حفظ می‌کند و با دارا بودن عایق حرارتی از فساد آن جلوگیری می‌نماید.
  6. صنعت آب و فاضلاب: مخزن دو لایه در سیستم آب و فاضلاب به‌عنوان مخزن ذخیره سازی و تعادل فشار سیستم کاربرد دارد. این مخازن به دلیل مقاومت بالایی که در برابر خوردگی و شکستگی دارند، موجب کاهش هزینه‌های مصرفی و افزایش کارایی سیستم آب و فاضلاب می‌شوند.
  7. صنعت خودروسازی: ذخیره سوخت و سیستم‌های انتقال سیالات در صنایع خودروسازی وابسته به مخزن دو لایه پلی اتیلنی است که اهمیت این مخازن در خودروسازی را بیان می‌کند. مقاومت بالا در برابر فشار و کشش، نفوذناپذیری در برابر انواع سوخت و سازگاری با سوخت‌های فسیلی از دلایل استفاده از این منبع در خودروسازی است.
  8. سیستم‌های حرارتی: از مخزن دو لایه در سیستم‌های حرارتی نظیر موتورخانه‌ها برای کنترل فشار اضافی ناشی از حجم مایعات گرم استفاده می‌شود.

مزایای مخزن دو لایه چیست؟

تانکر دو لایه مزایای بسیار فراوانی دارد که استفاده از آن در بعضی امور باعث رفاه و آسایش بیشتر مصرف کننده می‌شود. برای مثال وزن سبک آن باعث شده تا جابه‌جایی مخزن دو لایه راحت‌تر باشد. با وجود کیفیت بالا و طول عمر بالایی که منبع دو لایه دارد، قیمت آن بسیار مناسب است. طول عمر منبع دو لایه باعث شده که با یک بار هزینه، سالیان دراز از آن استفاده کنیم. ساختار مخزن دو لایه به شکلی است که می‌توان در هرجایی از آن استفاده کرد.

از لحاظ بهداشتی تانکر دو لایه سطح بالایی دارد؛ این خصوصیت باعث می‌شود که برای ذخیره سازی آب آشامیدنی خیالمان راحت‌تر باشد و همچنین می‌تواند بدون تأثیر در رنگ و بوی آب، آن را به مدت طولانی ذخیره کند.

مهم‌ترین مزایای تانکر دو لایه بازیافت پذیری آن است. امروزه با توجه به رشد صنایع مختلف و تولید انبوه زباله، باید از محصولاتی استفاده کرد که توانایی بازیافت داشته باشد. بازیافت این مواد به‌طور جدی می‌توانند به محیط‌زیست کمک کند. در واقع منبع دو لایه پلی اتیلنی گزینه مناسبی برای دوستداران طبیعت است.

علاوه بر این، تانکر دو لایه که از پلی اتیلن ساخته شده است و در برابر ضربه و صدمه مقاوم و پایدار است. جنس محکمی که مخزن دو لایه پلی اتیلن دارد، باعث طول عمر بیشتر آن شده است. همچنین در برابر رطوبت آسیب نمی‌بیند و برای مکان‌هایی که در معرض رطوبت قرار دارد نیز مناسب است. علاوه بر این، در برابر خوردگی حشرات و حیوانات موذی و حرارت آفتاب مقاوم است. از دیگر فواید این محصول پرکاربرد، می‌توان به نصب سریع و آسان آن اشاره کرد.

فهرست کلی مزایا

اگر بخواهیم به‌صورت کلی تمامی مزایای مخزن دو لایه را بیان کنیم، شاید فهرست زیر کامل‌ترین فهرست موجود در این زمینه باشد:

  1. مقاومت شیمیایی بالا در برابر مواد شیمیایی خورنده
  2. واکنش ناپذیری
  3. عایق حرارتی بالا
  4. وزن پایین
  5. عدم نیاز به رنگ‌آمیزی
  6. مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی نظیر گرما و سرما
  7. مقاومت در برابر آسیب‌های ناشی از جانوران موذی
  8. مقاومت در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید
  9. طول عمر بالا
  10. مقاومت در برابر ضربه و خوردگی
  11. قابلیت بازیافت
  12. حمل آسان
  13. مورد تائید نهادهای بهداشتی
  14. عدم تأثیر روی کیفیت مواد ذخیره شده

معایب مخزن دو لایه چیست؟

یکی از معایبی که اغلب آن را در نظر نمی‌گیرند این است که نباید مخزن دو لایه در برابر اجسام و اشیا تیز قرار بگیرد. برخورد اشیای تیز به مخزن دو لایه ممکن است باعث ایجاد سوراخ در لایه بیرونی آن شود که از کارایی آن می‌کاهد. همچنین نباید مخزن را در سطوحی قرار داد که باعث سقوط آن شود. سقوط از ارتفاع زیاد می‌تواند باعث شکستگی مخزن شود.

از دیگر معایب تانکر دو لایه قرارگیری دائم آن در معرض نور خورشید است که عمر مفید آن را کاهش می‌دهد؛ اما می‌توان با راه‌حلی ساده از بروز این مشکل جلوگیری کرد. با ساخت یک سایبان برای تانکر می‌توان مانع از تابش مستقیم نور خورشید به آن شد و از آن حفاظت کرد. البته به یاد داشته باشیم که اگر این محصول پرکاربرد صدمه ببیند، قابل تعمیر است و با جوش پلاستیک و یا چسب مخزن به‌راحتی می‌توان مشکل را رفع نمود.

پیشنهاد مطالعه: مقاله 4 روش کاربردی برای تعمیر مخزن پلی اتیلن

نکات مهم هنگام نصب مخزن دو لایه

حتماً به یاد داشته باشید که رعایت اصول نصب مخزن دو لایه هم باعث طول عمر بیشتر و هم باعث ایمنی محل نصب می‌شود. مهم‌ترین نکته در نصب مخزن، محل نصب آن است که باید در جای مناسب و ایمن باشد. باید در نظر داشت که نصب تانکر در جای نامناسب می‌تواند به‌مرور زمان آن را دچار آسیب و خرابی کند. حتماً بایستی مخزن دو لایه در سطحی صاف قرار بگیرد.

نکته دیگر که بسیار مهم است این است که باید تانکر از حرارت و گرمای آتش دور باشد؛ زیرا آن را ذوب کرده و باعث خرابی و پارگی آن می‌شود. برای ایمنی بیشتر و بهداشت آب داخل مخزن، از محکم بودن درب آن مطمئن شوید. رعایت کردن همه نکاتی که گفته شد باعث بهداشت آب داخل مخزن و ایمنی بیشتر و همچنین طول عمر مخزن دو لایه خواهد شد.

جمع‌بندی و سخن پایانی در باب تانکر دو لایه

مخزن دو لایه نوعی مخزن پلی اتیلنی پرکاربرد است که دامنه استفاده از آن از ذخیره آب شرب تا صنعت خودروسازی را در برمی‌گیرد. ساختار بی‌نظیر تانکر دو لایه، مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی و دیگر شرایط، وزن سبک و طول عمر بالا باعث شده که این محصول، نمونه و خاص شود. اگر شما نیز نیاز به یک تانکر با این ویژگی‌ها دارید، شاید مخزن دو لایه بهترین گزینه برای شما باشد؛ بنابراین پیش از خرید منبع دو لایه می‌توانید با مشاوران ما در تانکر سازی رستاک تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up