مخزن آب کامپوزیت چیست؟ 12 ویژگی منحصربه‌فرد منبع آب کامپوزیت

مخزن آب کامپوزیت چیست؟ 12 ویژگی منحصربه‌فرد منبع آب کامپوزیت

منبع آب کامپوزیت چیست؟

مخزن آب کامپوزیت، نوعی مخزن آب است که از ماده‌ای به نام کامپوزیت ساخته می‌شود. کامپوزیت ترکیبی از چند ماده مختلف است و در صنایع متنوعی کاربرد دارد. شاید نام این ماده را در دندانپزشکی شنیده باشید. دندان‌پزشکان از این ماده برای ترمیم دندان استفاده می‌کنند. از این رو می‌توان گفت کامپوزیت ماده‌ای کاملاً بهداشتی است و مشکلی برای بدن ندارد. ذخیره آب در منبع آب کامپوزیتی، نگرانی‌های بهداشتی و سلامت بدن را به‌کلی رفع می‌کند. در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی مخزن آب کامپوزیت، ویژگی‌ها، کاربرد، مزایا، روش ساخت و نحوه نگهداری از آن خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های منبع آب کامپوزیت

همان‌طور که می‌دانید، مواد زیادی وجود دارند که می‌توان با استفاده از آن‌ها مخزن آب ساخت. موادی مانند انواع فولاد، پلی اتیلن، پلی پروپیلن و…؛ اما چرا ما مواد کامپوزیتی را انتخاب می‌کنیم؟ به عبارتی مخزن آب کامپوزیت چه ویژگی‌هایی دارد که می‌توان آن را به‌عنوان ظرفی برای نگهداری آب به کار برد؟ در این بخش ویژگی‌های منبع آب کامپوزیت را بیان می‌کنیم:

  1. مقاومت محیطی
  2. وزن کاملاً سبک
  3. قابلیت حمل آسان
  4. مقاوم نسبت به حرارت
  5. مقاومت بالا نسبت به خوردگی
  6. بدون امکان زنگ‌زدگی
  7. بهداشتی و مورد تائید سازمان غذا و دارو
  8. طول عمر بالا
  9. نیاز به تعمیر و نگهداری کم
  10. شستشو و نظافت آسان
  11. عایق حرارتی
  12. امکان تعمیر در حالت شکستگی یا ترک‌خوردگی

بنابراین استفاده از مخزن آب کامپوزیت بسیار مقرون‌به‌صرفه، راحت و بهداشتی است.

کاربردها

برای کسانی که همیشه از آب لوله‌کشی استفاده می‌کنند، وجود مخزن آب کامپوزیت معنایی ندارد. این ظرف، زمانی اهمیت می‌یابد که استفاده از آب لوله‌کشی محدود و یا مسدود شود. به عبارتی زمانی که دسترسی به آب لوله‌کشی وجود نداشته باشد و یا با محدودیت‌هایی همراه باشد، راه‌حل، استفاده از مخزن آب است. در این راستا، انواع کاربرد منبع آب کامپوزیت را معرفی می‌نماییم.

1. ذخیره و نگهداری آب آشامیدنی

اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که آب آشامیدنی کافی وجود ندارد، یا همیشه با مشکل کمبود و یا قطعی آب مواجه هستید، یا فشار آب در برخی از ساعات روز به‌شدت افت می‌کند، یا اگر در یک پروژه عمرانی در خارج از شهر مشغول هستید و به آب بهداشتی دسترسی ندارید و بسیاری از اگرهای دیگر، چاره کار در تهیه یک مخزن آب کامپوزیت است. با استفاده از این تانکر می‌توانید آب مورد نیاز خود را برای چند روز، چند هفته و حتی چند ماه ذخیره کنید.

2. ذخیره و نگهداری آب مورد نیاز صنایع، کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی

تأمین آب مورد نیاز کارکنان، تمیزکاری تجهیزات، خنک نگه‌داشتن دستگاه‌ها، همه و همه به آب نیاز دارد. در صورتی که کارخانه در محلی دور از لوله‌کشی باشد، باید این آب توسط سیستم ذخیره سازی درون‌شبکه‌ای تأمین شود. مخزن آب کامپوزیت راه‌حلی مقرون‌به‌صرفه برای این ذخیره سازی است.

3. تصفیه آب

در سیستم‌های تصفیه آب، استفاده از ظروف بزرگ دارای ظرفیت چند میلیون لیتر، لازم است. این ظرفیت را با هر ماده اولیه نمی‌توان تأمین نمود. مخزن آب کامپوزیت با دارا بودن ظرفیت‌های بسیار بزرگ می‌تواند عملیات تصفیه را سامان دهد.

4. مدیریت فاضلاب

در برخی موارد که دسترسی به سیستم فاضلاب شهری وجود ندارد و یا پساب موجود دارای مواد مضر و خطرناک است، از مخزن آب کامپوزیت می‌توان برای نگهداری پساب استفاده نمود. به این نوع تانکر، سپتیک تانک نیز میگویند. وظیفه سپتیک تانک نگهداری فاضلاب است تا مواد جامد آن ته‌نشین شود.

در مواردی که پساب حاوی مواد خطرناک است، باید از ورود این آب به فاضلاب خاکستری و یا آب‌های زیرزمینی جلوگیری کرد. در این صورت استفاده از سپتیک تانک این عمل را انجام می‌دهد. پس از اینکه پساب تصفیه و مواد مضر آن حذف شد، می‌توان آن را به مسیر فاضلاب خاکستری هدایت نمود.

5. مهار سیلاب

بسیاری از شهرها و روستاها در سراسر جهان، در مسیر سیلاب قرار دارند. اگرچه نباید در مسیر سیل، شهرسازی و روستا سازی صورت بگیرد، اما از آنجا که این مناطق بسیار حاصلخیز هستند و دسترسی به آب شرب در آن‌ها آسان است، شهرها و روستاها در این مناطق ساخته شده‌اند؛ اما به هر حال باید راهی برای مهار سیلاب پیدا کرد.

چنانچه در مسیر سیل، مخزن آب کامپوزیت با ظرفیت‌های گسترده قرار دهیم، آب به درون این مخازن هدایت می‌شود. این کار علاوه بر جلوگیری از خسارات گسترده، به تأمین آب شیرین نیز کمک می‌کند.

سیلابی که در منبع آب کامپوزیت زیرزمینی وارد می‌شود، برای کشاورزی قابل استفاده است. همچنین می‌توان پس از تصفیه، از آن به‌عنوان آب بهداشتی استفاده نمود.

6. تأمین آب مورد نیاز باغداری و کشاورزی

کشاورزی و باغداری به آب کافی نیاز دارد؛ اما ممکن است در بسیاری از مواقع مشکلاتی نظیر کاهش میزان بارندگی باعث شود آب مورد نیاز به‌اندازه تأمین نشود. در چنین مواقعی وجود سیستم ذخیره سازی کارآمد می‌تواند مشکل را رفع نماید. به عبارتی اگر شما بتوانید به کمک یک مخزن آب کامپوزیت حقابه خود را ذخیره کنید و یا آب باران را جمع‌آوری نمایید، این نوع مشکلات رفع خواهند شد.

7. صنایع غذایی نظیر شرکت‌های لبنی

در صنایع غذایی برای ذخیره و حمل مایعات خوراکی و مواد پودری فله، از مخزن آب کامپوزیت و یا تانکر آب استیل استفاده می‌کنند. این تانکرها بهداشتی و مورد تائید سازمان غذا و دارو هستند و کیفیت مواد غذایی را حفظ می‌کنند.
علاوه بر این موارد ممکن است در بخش‌های دیگر نیز از مخزن آب کامپوزیت استفاده گردد. به‌طور کلی هر کاری که در آن نیاز به وجود یک مخزن بهداشتی باشد، منبع آب کامپوزیت در آن قابل استفاده است.

انواع مخزن آب کامپوزیتی از نظر شکل ظاهری

با کاربرد و ویژگی‌های مخزن آب کامپوزیت آشنا شدید. در این بخش به معرفی انواع تانکر کامپوزیت از نظر شکل ظاهری برای ذخیره آب خواهیم پرداخت.

منبع آب کامپوزیت افقی

این نوع تانکر معمولاً به‌صورت استوانه‌ای ساخته می‌شود که به‌صورت خوابیده روی زمین قرار می‌گیرد. حجم این مخازن بالا است و مرکز ثقل آن پایین است. این ویژگی کمک می‌کند مقادیر زیادی آب را ذخیره کنید، بدون اینکه خطر واژگونی به وجود آید. مخازن بیضی در این دسته قرار می‌گیرند.

مخزن آب کامپوزیت عمودی

چنانچه می‌خواهید مخزن را به‌صورت زمینی نصب کنید اما فشار آب برایتان اهمیت دارد، می‌توانید از مخزن آب کامپوزیت عمودی استفاده کنید. از آنجایی که این مخزن ارتفاع بیشتری دارد، فشار وارد بر سطح آب آن بیشتر است. در نتیجه هنگام خروج، سرعت بیشتری دارد. منبع آب کامپوزیت عمودی برای مکان‌هایی مناسب است که سقف آن بلند باشد و یا بدون سقف باشد.

منبع آب کامپوزیت کروی

مخزن کروی بیشتر برای ذخیره گازها کاربرد دارد. در صورتی که بخواهید مخزن آب را به‌صورت کروی بسازید، می‌توانید آن را در ارتفاع و به‌صورت مخزن هوایی نصب کنید. شستشوی این تانکر به دلیل شکل ظاهری آن بسیار آسان است.

انواع منبع آب کامپوزیت از نظر مکان قرارگیری

علاوه بر شکل ظاهری، مکان قرارگیری تانکر نیز مهم است. در این تقسیم‌بندی، تانکرها در 5 بخش قرار می‌گیرند:

1. منبع آب کامپوزیت زمینی

مخازن زمینی بر روی سطح زمین و یا یک پایه با ارتفاع کم قرار می‌گیرند. این مخازن معمولاً به‌صورت افقی، عمودی و مخروطی هستند. نصب، بازرسی، عیب‌یابی، شستشو و تعمیر این مخازن آسان است؛ زیرا دسترسی به آن‌ها به‌سرعت انجام می‌گیرد. برای تأمین فشار مناسب در هنگام توزیع آب، لازم است یک پمپ خروجی برای تانکر نصب کنید.

12 ویژگی منحصربه‌فرد منبع آب کامپوزیت
2. مخزن آب کامپوزیت زیرزمینی

مخازنی که حجم بسیار بالایی دارند و یا برای جمع‌آوری آب باران، مهار سیلاب، تصفیه و مدیریت فاضلاب کاربرد دارند، معمولاً در زیر زمین نصب می‌شوند. نصب در زیر زمین فضای روی زمین را آزاد می‌گذارد و از نظر زیبایی مناسب‌تر است. همچنین تانکر را از نور خورشید، ورود انواع ضربه و سرقت مصون نگه می‌دارد. اگر برای ذخیره آب به یک تانکر بزرگ نیاز دارید، اولین پیشنهاد ممکن است مخزن آب کامپوزیت زیرزمینی باشد. در این صورت برای تأمین فشار مناسب، لازم است از پمپ خروجی استفاده کنید.

3. منبع آب کامپوزیت ماشینی

در برخی موارد نیاز است آب یا سایر مایعات را بین مسافت‌های طولانی جابه‌جا کنید. در این صورت می‌توانید از مخزن آب کامپوزیت ماشینی استفاده کنید. ساخت این مخازن به‌صورت بسیار ویژه صورت می‌گیرد و نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد. اگر به یک مخزن ماشینی کامپوزیت برای انتقال مایعات نیاز دارید، می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.

4. منبع آب کامپوزیت چرخ دار

برای انتقال آب بین فواصل کوتاه، استفاده از تانکر ماشینی به‌صرفه نیست. برای مثال زمانی که می‌خواهید آب را در یک مزرعه کوچک جابه‌جا کنید. همچنین زمانی که تانکر آب را در یک کارگاه یا کارخانه حرکت می‌دهید. در چنین مواقعی می‌توانید از مخزن چرخ دار کمک بگیرید. این مخازن ظرفیتی بین 1000 تا 6000 لیتر دارند.

5. منبع آب کامپوزیت هوایی

مخزن هوایی تانکری است که بر روی یک پایه با ارتفاع زیاد نصب می‌شود. این مخازن ظرفیت‌های زیادی دارند و برای توزیع آب، نیاز به پمپ خروجی ندارند. در بسیاری از مواقع می‌توانید از این مخازن استفاده کنید. توجه کنید که این تانکر برای پر شدن نیاز به پمپ آب ورودی دارند.

مزایا و معایب منبع آب کامپوزیت

برای یک خرید خوب و رضایت‌بخش، توجه به مزایا و معایب یک محصول ضروری است. در این بخش به بررسی مزایا و معایب مخزن آب کامپوزیت خواهیم پرداخت.

  • کاهش رشد جلبک‌ها به دلیل عدم نفوذ نور به داخل تانکر
  • مقاومت در برابر زنگ‌زدگی
  • مقاوم در برابر خوردگی
  • پایداری و دوام بالا
  • نیاز به تعمیر و نگهداری کم
  • قابل تعمیر
  • عدم واکنش‌پذیری با آب و سایر مایعات خوراکی
  • قابل بازیافت
  • شستشوی آسان
  • مقاوم در برابر تغییرات آب‌وهوا
  • مقاوم در برابر ضربه

بنابراین مخزن آب کامپوزیت در بسیاری از مواقع می‌تواند بهترین گزینه برای ذخیره آب باشد. البته باید معایب آن را نیز در نظر گرفت.

اولین مشکل مخزن آب کامپوزیت قیمت اولیه آن است که نسبت به مخزن آب پلی اتیلن ممکن است کمی بالاتر باشد. البته به این جهت که مخازن کامپوزیتی نیاز به نگهداری کمی دارند، ممکن است در طول زمان این هزینه اولیه به شخص سرمایه‌گذار برگردد و در این مورد جای نگرانی نیست.

از طرفی ورود ضربه‌های سخت ممکن است باعث شکستگی در مخزن کامپوزیت شود. تعمیر کامپوزیت طولانی و زمان‌بر است و ممکن است برخی، این ویژگی را نپسندند. از این رو لازم است پیش از خرید، درباره این ویژگی‌ها اطلاعات لازم و کافی را به دست بیاورید. چنانچه نیاز به مشورت دارید، می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

طراحی و ساخت منبع کامپوزیت

در ساخت مخزن آب کامپوزیت، اولین نکته، مواد اولیه آن است. اگر به شناخت مواد اولیه این مخزن علاقه‌مندید، لازم است بگوییم که مواد اولیه این مخازن ترکیبی از رزین، مواد پلیمری، الیاف شیشه، رنگ و برخی مواد دیگر است. این مواد را با یکدیگر ترکیب می‌کنند و با استفاده از آن‌ها، دو نوع مخزن تولید می‌نمایند که از نظر طراحی با یکدیگر تفاوت اساسی دارند.

در طراحی نوع اول، مخازن قابل جابه‌جایی هستند. نظیر بسیاری از مخازن افقی و عمودی که در بسیاری از مکان‌ها آن‌ها را دیده‌اید. حجم این نوع مخزن آب کامپوزیت از 1000 لیتر شروع می‌شود و اندازه‌های مختلفی را در برمی‌گیرد.

نوع دوم از مخازن کامپوزیتی غیر قابل جابه‌جایی هستند. به این نوع تانکرها، مخازن ماژولار یا مدولار می‌گویند. مخازن مدولار به‌صورت پنلی هستند و از قبل ساخته می‌شوند. در هنگام نصب، این پنل‌ها را به کمک چسب، پیچ و مهره و مواد دیگر به هم متصل می‌کنند. از ویژگی‌های مخزن آب کامپوزیت مدولار، حجم بسیار بالا و عدم قابلیت جابه‌جایی است. در صورتی که بخواهید آن را جابه‌جا کنید باید تمامی اتصالات را باز کنید که ممکن است در عمل قابل اجرا نباشد.

ابعاد و ظرفیت مخازن کامپوزیتی

مخزن آب کامپوزیت غیر ماژولار را می‌توانید در ابعاد کوچک و خانگی، از 1000 لیتر تا چند ده هزار لیتر سفارش دهید؛ اما اگر نیاز به تانکری دارید که بتوانید چند میلیون لیتر آب را ذخیره کند، می‌توانید از مخازن مدولار استفاده کنید. این مخازن در عملیات بزرگ کاربرد دارند و می‌توانند تا 10000000 لیتر (ده میلیون لیتر) را ذخیره کنند.

برای سفارش انواع تانکر و دریافت مشاوره رایگان پیش از خرید، می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال تجربه آماده ارائه خدمات مشاوره و دریافت سفارش شما است.

طول عمر

زمانی که می‌خواهید یک تانکر سفارش دهید، توجه به طول عمر آن، بسیار مهم و ضروری است. مخازن با مواد اولیه مختلف، دارای طول عمرهای متفاوتی هستند. تانکرهای کامپوزیتی به دلیل اینکه با مواد مختلف تقویت شده‌اند، طول عمر بالایی دارند.

طول عمر مخزن آب کامپوزیت حدود 50 سال است که عدد فوق‌العاده‌ای است. دلیل این پایداری، مقاومت در برابر شرایط محیطی است. همچنین این مخازن در برابر تنش‌هایی نظیر زلزله مقاوم هستند که این مسئله بر طول عمر آن اثر مثبت دارد.

نکات مهم برای نگهداری مخزن آب کامپوزیت

به‌طور کلی برای افزایش طول عمر و نیز بهره‌برداری درست از منبع آب کامپوزیت لازم است این نکات را رعایت فرمایید:

محافظت از منبع در برابر آسیب‌های فیزیکی و ضربه: هرچند که مخزن آب کامپوزیت در برابر ضربه مقاوم است اما این موضوع نباید مانع از مراقبت‌های فیزیکی شود. سقوط تانکر از ارتفاع و ورود ضربه‌های سنگین به آن می‌تواند مخزن را بشکند و به آن آسیب برساند؛ بنابراین لازم است منبع آب کامپوزیت را از این تهدیدات حفظ کنید.

بازرسی‌های منظم و دوره‌ای: هر مخزنی نیاز به بازرسی منظم و دوره‌ای دارد. به کمک این بازرسی می‌توانید مشکلات و تهدیدات تانکر را بشناسید و هرگونه مشکل را به‌موقع رفع کنید. در این صورت از آسیب بیشتر و گستردگی آن پیشگیری خواهید کرد. به این ترتیب هزینه‌های ناشی از تعمیر نیز کاهش پیدا می‌کند.

شستشوی منظم: وقتی آب و مایعات خوراکی را در مخزن آب کامپوزیت ذخیره می‌کنید، باید به بهداشت آن نیز توجه نمایید. به عبارتی این تانکرها نیاز به شستشو و نظافت دوره‌ای دارند تا به کمک آن، هرگونه رسوب، جلبک و آلودگی را از آن‌ها دور کنید.

مجموع این عوامل می‌تواند طول عمر منبع آب کامپوزیت را افزایش دهد و هزینه‌های ناشی از نگهداری را به حداقل برساند.

قیمت مخزن آب کامپوزیت

همان‌طور که در مقالات پیشین بیان نمودیم، قیمت مخزن آب کامپوزیت و هر منبع دیگری به مجموعه‌ای از عوامل بستگی دارد و نمی‌توان یک قیمت واحد برای آن بیان نمود. از طرفی نوسانات بازار مانع از ارائه یک لیست قطعی از قیمت‌ها می‌شود؛ بنابراین ما عوامل مؤثر بر قیمت را بیان می‌کنیم و نه قیمت را. این عوامل عبارت است از:

  1. حجم مخزن آب کامپوزیت
  2. طراحی و ساخت (ماژولار یا غیر ماژولار)
  3. کیفیت ساخت
  4. کیفیت مواد اولیه
  5. شکل ظاهری (عمودی، افقی و…)
  6. مکان قرارگیری (زمینی، هوایی و…)
  7. ضخامت بدنه

چنانچه قصد استعلام دقیق قیمت منبع آب کامپوزیت را دارید، می‌توانید با تانکر سازی تماس بگیرید و با ارائه ویژگی‌های مد نظر خود، قیمت تانکر را استعلام بگیرید.

جمع‌بندی و سخن پایانی

مخزن آب کامپوزیت یکی از انواع منبع آب است که وزن سبک و طول عمر بالایی دارد. به همین دلیل می‌توان گفت که این نوع منبع محبوبیت زیادی دارد. از جمله مزایای این تانکر می‌توان به مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی، جابه‌جایی آسان و نظافت راحت اشاره نمود. در صورتی که قصد خرید منبع آب کامپوزیت را دارید، می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید. این تانکرسازی با بیش از 30 سال سابقه در زمینه ساخت انواع تانکر و مخزن، آماده ارائه خدمات به مشتریان عزیز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up