مخزن آب پلی پروپیلن چیست؟ 9 کاربرد تانکر آب پلی پروپیلن

مخزن آب پلی پروپیلن چیست؟ 9 کاربرد تانکر آب پلی پروپیلن

تانکر آب پلی پروپیلن چیست؟

مخزن آب پلی پروپیلن نوعی تانکر آب پلاستیکی است که از پلیمری به نام پلی پروپیلن ساخته می‌شود. پلی پروپیلن نوعی پلیمر است که بسیار شبیه به پلی اتیلن به نظر می‌رسد. شما ظروف پلی اتیلنی را در همه جا می‌توانید ببینید؛ اما شاید بسیاری از آن‌ها پلی پروپیلنی باشد که شما فکر می‌کنید پلی اتیلن هستند. در مورد تانکر آب پلی پروپیلن نیز همین‌طور است. بسیاری از افراد ممکن است این دو مخزن را با یکدیگر اشتباه بگیرند. ما در این مقاله از تانکر سازی رستاک به بررسی کامل منبع آب پلی پروپیلن خواهیم پرداخت و ویژگی‌ها، مزایا و حتی تفاوت آن با مخزن پلی اتیلن را بیان خواهیم نمود.

ویژگی‌های اصلی مخزن آب پلی پروپیلن

در مرحله اول، تشریح ویژگی‌های منحصربه‌فرد مخزن آب پلی پروپیلن بهترین راهکار برای تشخیص و شناخت آن است. می‌دانید که مواد پلیمری سبک هستند و مقاومت بالایی دارند. با این حال در این ویژگی و ویژگی‌های دیگر، تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در نگاه اول قابل تشخیص نیست و لازم است در مورد آن دقت بیشتری به خرج دهید.

وقتی منبع آب پلی پروپیلن را بررسی می‌کنید، ناخودآگاه آن را با دیگر پلیمرها به‌خصوص پلی اتیلن مقایسه خواهید کرد. پس بهتر است در بیان ویژگی‌ها نیز از این مقایسه استفاده کنیم تا شناخت آن برای مخاطب آسان‌تر صورت بگیرد.

  1. وزن سبک‌تر نسبت به منبع پلی اتیلن: به دلیل اینکه مخزن آب پلی پروپیلن چگالی کمتری نسبت به مخزن پلی اتیلن دارد، وزن آن سبک‌تر است. این ویژگی کمک می‌کند نصب و جابه‌جایی آن آسان‌تر از مخزن پلی اتیلن باشد.
  2. استحکام کششی بالا: استحکام کششی رابطه مستقیمی با تحمل تانکر در برابر ضربه و سایش دارد. به همین دلیل تانکر آب پلی پروپیلن که دارای استحکام کششی بالاتری است، در برابر ضربه مقاوم‌تر است. همچنین این تانکر، پوسته‌پوسته نمی‌شود.
  3. شفافیت: مخزن آب پلی پروپیلن به‌قدری شفاف است که می‌توانید به‌راحتی سطح آب داخل آن را ببینید. این در حالی است که مخازن پلی اتیلنی تا این اندازه شفاف نیستند.
  4. انعطاف‌پذیری بیشتر: پلی پروپیلن بسیار انعطاف‌پذیر است. به همین دلیل است که با ضربه نمی‌شکند و با سایش پوسته‌پوسته نمی‌شود؛ اما از آنجایی که بسیار نرم است، در برخورد با اجسام نیز سوراخ می‌شود؛ بنابراین باید از آن‌ها در برابر این اجسام محافظت کنید.
  5. قیمت بالاتر: ویژگی‌های مخزن آب پلی پروپیلن به‌گونه‌ای است که فرایند تولید آن را با سختی بیشتری مواجه می‌کند. به همین دلیل قیمت آن بیشتر از مخزن پلی اتیلن است.

تفاوت مخزن پلی اتیلن و پلی پروپیلن

در بخش قبل ویژگی‌های اصلی مخزن آب پلی پروپیلن را بررسی کردیم و آن را در مقایسه با مخزن پلی اتیلن بیان نمودیم. در این بخش می‌خواهیم تفاوت‌های ساختاری و نیز تفاوت‌های فیزیکی این دو مخزن را بیان کنیم.

به‌طور کلی 6 تفاوت اصلی بین پلی اتیلن و پلی پروپیلن وجود دارد که موجب می‌شود تفاوت‌های زیادی بین مخازن تولید شده از این دو ماده وجود داشته باشد. این تفاوت‌ها عبارت است از:

  1. ساختار شیمیایی
  2. نقطه ذوب
  3. استحکام و دوام
  4. مقاومت در برابر اشعه فرابنفش
  5. هزینه
  6. کاربرد

ما در مقاله فرق بین مخزن پلی اتیلن و مخزن پلی پروپیلن تمامی این موارد را به‌طور کامل شرح داده‌ایم. علاقه‌مندان می‌توانند به این مقاله مراجعه نمایند. به‌طور کلی این تفاوت‌ها در کاربرد و مزایای هر یک تأثیر بسزایی ایجاد می‌کند.

کاربردهای تانکر پلی پروپیلن

امروزه در بسیاری از نقاط می‌توان مخازن آب را دید که در میان آن‌ها مخازن آب آشامیدنی اهمیت ویژه‌ای دارند. مخزن آب پلی پروپیلن نیز با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، در مکان‌های زیادی قابل استفاده است و آب را برای استفاده‌های مختلفی ذخیره می‌کند. از جمله کاربردهای این تانکر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. ذخیره آب آشامیدنی در ساختمان‌ها، مراکز تجاری و اداری
  2. تأمین آب مورد نیاز صنایع، کارگاه‌ها و کارخانه‌ها
  3. استفاده در صنایع غذایی و دارویی به دلیل بهداشتی بودن
  4. مورد استفاده در کشاورزی و باغداری
  5. قابل استفاده در صنعت پرورش دام و طیور برای ذخیره آب مورد نیاز حیوانات و آب شرب کارکنان
  6. استفاده در پرورش آبزیان
  7. استفاده در صنعت تصفیه آب
  8. مدیریت فاضلاب به‌صورت سپتیک تانک
  9. استفاده در آتش‌نشانی برای اطفاء حریق

بنابراین اگر شما هم در ساختمان مسکونی یا کسب‌وکار خود نیازمند یک تانکر برای ذخیره آب هستید، می‌توانید مخزن آب پلی پروپیلن را نیز در بین گزینه‌های خود در نظر بگیرید. چنانچه برای خرید و یا سفارش، نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

انواع منبع پلی پروپیلن برای ذخیره آب

وقتی درباره انواع مخزن آب پلی پروپیلن صحبت می‌کنیم، در واقع شکل ظاهری و مکان قرارگیری آن را مبنای تفاوت قرار می‌دهیم. در این صورت انواع تانکر آب پلی پروپیلن عبارت است از:

  • مخزن افقی: به‌صورت استوانه‌هایی است که به شکل خوابیده روی زمین قرار می‌گیرد. نمونه‌های رایج آن، استوانه‌های دایره‌ای و بیضی شکل است. از آنجا که مرکز ثقل این مخزن پایین است، پایداری آن بیشتر است و در معرض سقوط قرار نمی‌گیرد.
  • منبع عمودی: این مخزن به شکل استوانه‌های ایستاده بر روی زمین قرار می‌گیرد و فشار‌ بهتری را برای آب تأمین می‌کند.
  • مخزن قیفی یا مخروطی: مخزن آب پلی پروپیلن قیفی در قسمت پایینی شبیه به قیف است که خروج مواد را آسان‌تر می‌کند و رسوب و ته‌نشینی در آن رخ نمی‌دهد.
  • مخزن زیرزمینی: در برخی شرایط، مخازن را در زیرزمین دفن می‌کنند تا فضای روی زمین اشغال نشود. مخزن آب پلی پروپیلن نیز این قابلیت را دارد که در زیر زمین دفن شود. از این مخازن می‌توان برای ذخیره آب شرب و نیز مدیریت فاضلاب استفاده کرد.
  • تانکر آب پلی پروپیلن دولایه: از آنجا که نور خورشید به‌راحتی می‌تواند از مخازن تک لایه عبور کند، مخازن دولایه ساخته شدند تا اجازه ورود نور و تبادل دما را به مواد داخل مخزن ندهند. این مخازن مقاومت بهتری دارند.
  • تانکر آب پلی پروپیلن سه لایه: در برخی کاربردها که نیاز به فرآیند در آن‌ها وجود دارد، لازم است از مخزن آب پلی پروپیلن سه لایه استفاده کنید. این نوع تانکر فضای ایزوله‌ای دارد و از ورود هرگونه آلودگی به داخل منبع جلوگیری می‌کند.

در صورتی که به هر یک از این مخازن نیاز دارید، می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.

تانکر آب پلی پروپیلن

مزایا و معایب مخزن آب پلی پروپیلن

تا اینجا ویژگی‌ها و کاربردهای تانکر آب پلی پروپیلن را بررسی نمودیم. حالا وقت آن است که مزایای آن را بررسی کنیم تا ببینیم این منبع، چه مزیت‌هایی را فراهم می‌کند.

1. مقاومت در برابر خوردگی

آب ماده‌ای است که می‌تواند باعث خوردگی، زنگ‌زدگی و کاهش مقاومت مواد به‌خصوص فلزات شود. استفاده از مخزنی که هم بتواند آب را سالم نگه دارد و هم خودش سالم بماند بسیار اهمیت دارد. مخزن آب پلی پروپیلن در برابر خوردگی، زنگ‌زدگی و رطوبت مقاوم است و مشکلی برای آب و ظرف به وجود نمی‌آورد.

2. مقاومت در برابر ضربه

تانکر آب پلی پروپیلن ساختاری نرم و انعطاف‌پذیر دارد؛ بنابراین با ورود ضربه نمی‌شکند. این ویژگی می‌تواند کمک کند تانکر طول عمر بیشتری کسب کند.

3. بهداشتی و مورد تائید سازمان بهداشت

هر ماده‌ای را نمی‌توان برای ساخت ظروف بسته‌بندی مواد غذایی یا ذخیره آب و مواد خوراکی به کار گرفت. موادی که برای ساخت تانکر آب به کار می‌روند، باید از سازمان بهداشت مجوز بگیرند تا سلامت شهروندان را به خطر نیندازند. مخزن آب پلی پروپیلن یکی از این مواد است که هم برای ساخت تانکر و هم برای بسته‌بندی مواد غذایی در شرکت‌های مختلف کاربرد دارد.

4. طول عمر بالا

مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی، مقاومت در برابر ضربه و وزن سبک کمک می‌کند آسیب مخزن آب پلی پروپیلن کم و کمتر باشد. به همین دلیل مجموع این ویژگی‌ها در کنار استفاده درست و اصولی، طول عمر آن را افزایش می‌دهد.

5. وزن بسیار سبک

قبل از این بیان نمودیم که چگالی پلیمر پلی پروپیلن کم است. این امر باعث می‌شود وزن مخزن آب پلی پروپیلن بسیار سبک باشد. وزن کم به جابه‌جایی راحت‌تر و نصب آسان‌تر کمک می‌کند.

6. نگهداری آسان

منبع آب پلی پروپیلن نگهداری خاصی نیاز ندارد. فقط کافی است محل نصب آن را مناسب‌سازی کنید و دستورالعمل‌های بازدید دوره‌ای و شستشو را انجام دهید.

7. قیمت مناسب

مخازن مختلف قیمت‌های مختلفی دارند. در میان آن‌ها، مخزن آب پلی پروپیلن یکی از مخازنی است که قیمت مناسبی دارد و علاوه بر آن، کیفیت خوبی را ارائه می‌دهد. این امر محبوبیت تانکر آب پلی پروپیلن را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این ویژگی‌های مثبت، نکاتی وجود دارد که پیش از خرید منبع آب پلی پروپیلن باید بدانید. این نکات مربوط به ویژگی‌هایی است که ممکن است برای شما مناسب نباشد یا به‌نوعی نقاط ضعف این تانکر به‌حساب بیاید.

1. عدم مقاومت در برابر اشعه فرابنفش خورشید

مخزن آب پلی پروپیلن را نباید در برابر نور مستقیم خورشید قرار دهید؛ زیرا این امر موجب می‌شود تانکر شما جلبک بزند و همچنین در طول زمان خشک و شکننده شود. برای مقابله با این مشکل تانکر باید دارای لایه تقویت کننده در برابر اشعه فرابنفش باشد. همچنین می‌توانید آن را در محیط‌هایی دور از نور خورشید قرار دهید.

2. عدم مقاومت در برابر برخورد با اشیاء تیز

پیش از این بیان نمودیم که مخزن آب پلی پروپیلن دارای ساختاری نرم و انعطاف‌پذیر است. این ویژگی باعث می‌شود در صورت برخورد اشیاء تیز به آن، این تانکر سوراخ شود.

3. قابل اشتعال

می‌دانید که مواد نفتی و پلیمری قابل اشتعال هستند و در صورت وجود حرارت زیاد و یا شعله مستقیم، این مواد ذوب می‌شوند. اگر محل نصبی که برای مخزن آب پلی پروپیلن در نظر دارید، مستعد آتش‌سوزی است، بهتر است از تانکرهای فلزی نظیر مخزن آب استیل یا مخزن آب گالوانیزه استفاده کنید.

اگر ویژگی‌ها و مزایایی که در این بخش بیان نمودیم، با انتظارات شما مطابقت دارد، می‌توانید مخزن آب پلی پروپیلن را به‌عنوان ظرفی برای ذخیره آب انتخاب نمایید.

حجم، ظرفیت و روش ساخت

مخزن آب پلی پروپیلن را به‌صورت قالب‌گیری چرخشی می‌سازند. به این طریق که یک قالب را آماده می‌کنند و پودر پلیمر را درون آن می‌ریزند. سپس قالب را در کوره در دو محور می‌چرخانند تا پلیمر به‌طور کامل ذوب شود و تمام دیواره‌های داخلی قالب را پوشش دهد.

سپس قالب را از درون کوره خارج می‌کنند و آن را در حالی که هنوز در چرخش است، به اتاق سرد منتقل می‌کنند. قالب در آنجا به چرخش ادامه می‌دهد تا پلیمر درون آن منجمد شود. سپس قالب را از اتاق سرد خارج می‌کنند و مخزن را از آن جدا می‌نمایند. برای جداسازی مخزن از قالب، نیاز است از مواد رها کننده استفاده شود.

با توجه به روش ساخت این نوع مخزن، محدودیت‌هایی در حجم تانکر آب پلی پروپیلن وجود دارد. با این وجود حجم این مخازن از 150 لیتر تا 100000 لیتر متغیر است و می‌تواند نیازهای مختلفی را برآورده کند.

ویژگی مثبتی که منبع آب پلی پروپیلن دارد این است که به دلیل ساخت آن به‌صورت قالب‌گیری چرخشی، ساختار آن کاملاً یکپارچه و بدون درز است. این ویژگی کمک می‌کند تانکر در معرض نشتی قرار نگیرد.

روش نگهداری از تانکر آب پلی پروپیلن و افزایش طول عمر آن

برای اینکه سال‌های طولانی بتوانید از تانکر آب پلی پروپیلن استفاده کنید، لازم است اصول نگهداری و روش‌های آن را بدانید. برای این کار نیاز به عملیات مختلف نیست. فقط کافی است نکات زیر را رعایت کنید:

  • هرگونه آلودگی، سنگریزه و اشیاء تیز و نیز وسایلی را که ممکن است بر روی تانکر سقوط کنند، از محل نصب تانکر دور کنید.
  • دمای محیط را کنترل کنید؛ زیرا حرارت به تجهیزات و مخزن آسیب می‌رسانند.
  • تانکر آب پلی پروپیلن را در برابر نور مستقیم خورشید قرار ندهید یا اینکه برای آن سایبان بسازید. حتی می‌توانید از کاورهای پارچه‌ای برای محافظت در برابر نور خورشید استفاده کنید.
  • مخزن را به‌صورت دوره‌ای بازرسی کنید. هرگونه مشکل اعم از نشتی، وجود ترک، سوراخ و… را در اسرع وقت رفع کنید و یا به مسئولین مربوطه گزارش دهید.
  • مخزن آب پلی پروپیلن را به‌صورت دوره‌ای و منظم شستشو دهید و بهداشت آب را رعایت کنید. عدم شستشو موجب تجمع رسوبات و آلودگی در داخل تانکر می‌شود.

عمل به این نکات عملکرد تانکر و طول عمر آن را بهبود می‌بخشد.

قیمت مخزن پلی پروپیلن آب

قیمت تانکر آب پلی پروپیلن بستگی به مؤلفه‌های زیادی دارد و نمی‌توان آن را به‌صورت یک عدد بیان نمود. علاوه بر این متأسفانه نوسانات بازار نیز بر این مؤلفه‌ها تأثیر می‌گذارند.

به‌طور کلی عوامل مؤثر بر قیمت تانکر آب پلی پروپیلن عبارت است از:

  • حجم تانکر: حجم تانکر آب پلی پروپیلن با قیمت آن رابطه مستقیم دارد. هرچه حجم بیشتر باشد، قیمت تانکر بالاتر خواهد بود.
  • ضخامت بدنه مخزن: مخازنی که بدنه ضخیم‌تری دارند، قیمت بالاتری دارند؛ زیرا مواد اولیه آن‌ها بیشتر خواهد بود.
  • تعداد لایه‌ها: مخازن تک لایه قیمت کمتری نسبت به مخزن دولایه دارند. مخازن دولایه نیز قیمت کمتری نسبت به مخزن سه لایه دارند. به‌طور کلی تعداد لایه بیشتر، قیمت بیشتری خواهد داشت.
  • کیفیت مواد اولیه و کیفیت ساخت: کیفیت مواد اولیه و نیز کیفیت ساخت قیمت مخزن آب پلی پروپیلن را تغییر می‌دهد. هرچه کیفیت بالاتر باشد، قیمت نیز بالاتر خواهد بود.
  • شکل ظاهری: مخازن از نظر شکل ظاهری با یکدیگر فرق دارند. اشکال مختلف ویژگی‌های مختلفی دارند. مجموع ویژگی‌ها ممکن است در قیمت مخزن تأثیرگذار باشند.

جهت استعلام دقیق قیمت مخزن آب پلی پروپیلن می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید.

جمع‌بندی و سخن پایانی

مخزن آب پلی پروپیلن یکی از انواع تانکرهای پلاستیکی است که برای ذخیره آب کاربرد دارد. این مخازن بسیار سبک و در مقابل خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم هستند. قیمت آن‌ها نیز مناسب است. برای طول عمر بهتر لازم است آن‌ها را از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه‌دارید. برای خرید تانکر آب پلی پروپیلن می‌توانید با تانکر سازی رستاک تماس بگیرید. این تانکر سازی با بیش از 30 سال سابقه در زمینه ساخت انواع تانکر، آماده ارائه خدمات به شما مشتریان عزیز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up